Antalya Buse Acar için seferber oldu! Antalya Buse Acar için seferber oldu!
 Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında tarihi Kaleiçi semti Mescit Sokak’ta bulunan boş bir binada yangın çıktı. Boş binada çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Rent a car araçlarının yola araç park etmesinden dolayı itfaiye araçlarının Kaleiçi'ne girmekte zorlandığı yangın, Cumhuriyet Meydanı'ndan da görüldü. Ahşap binayı saran alevler, yan tarafta bulunan İngiliz uyruklu Robert Bengs'e ait binaya sıçradı. Çevredeki vatandaşlar, Bengs’in evinin içini saran dumanları tahliye etmek için evin camlarını taşla kırdı. Bu sırada olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, dar sokaklara park edilmiş otomobiller yüzünden yangının bulunduğu sokağa girmekte zorluk yaşadı. Her iki binayı saran alevler, itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren müdahalesiyle söndürülebildi. Çalışmalar sırasında yanan binanın duvarı çökerken, son anda kaçmayı başaran itfaiye erleri duvarın altında kalmaktan kurtuldu. 
Mahalle sakinleri, yangının boş binaya giren madde bağımlıları yüzünden çıktığını belirterek, hem güvenlik görevlilerine isyan etti hem de araçlarını sokaklara park ederek itfaiyenin girişini engelleyen sürücülere tepki gösterdi. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.
Yanan evlerin yakınında bulunan bir pansiyonun sahibi, alevlerin kendi pansiyonuna sıçrayacağı korkusuyla büyük panik yaşadı. Yanan evin yakınındaki dükkan sahipleri ve vatandaşlar ise, yetkililerin gerekli önlemleri almadığını iddia ederek, tepki gösterdi. Kaleiçi sakinleri, yetkililere daha önce defalarca tinerci ve hurdacıları şikayet ettikleri halde önlem alınmadığını dile getirdiler.
İtfaiye ekiplerinin tüm çabalarına rağmen yangında iki tarihi ev kül oldu.
Editör: TE Bilişim