Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
Kültür Bakanlığı tarafından Ege Bölgesi’nin 7 Antik kentinde gerçekleştirilecek Antik Kentler Festivali, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işbirliği ile ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bu genel müdürlüklere bağlı İzmir’de mevcut kurumların sanatçılarının katılımıyla Anadolu Filarmoni Orkestrası’nın bünyesinde gerçekleştirilecek.

Gökkaya, festivalin amacının Anadolu topraklarında yaşamış medeniyetlere ait antik kentleri başta insanımız olmak üzere dünya kamuoyuna ve bu antik kentleri o esnada ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere ve sanat severlere bir kez de güzel sanatlarla ifade etmek olduğunu söyledi. Anadolu Filarmoni Orkestrası Sanat Koordinatörü ve Yetkilisi Kenan Gökkaya, “Başta müzik sanatı olmak üzere Opera ve Bale sanatında, Türk Halk Dansları ve Resim sanatına, özellikle ulusal Türk Müziğimize ait klasikleşmiş eserlere yer vererek, tarihi mekanlarda ilk kez farklı bir festival havası oluşturulmak hedeflenmektedir” dedi.

10 Haziran Pazar günü başlayacak etkinliklerin açılış konseri Aizonai Antik Kenti Zeus Tapınağı alanında gerçekleştirilecek. Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen antik kentler ise sırasıyla Manisa Salihli İlçesi Sart Harabeleri, Denizli Pamukkale İlçesi Hierapolis Antik Kenti, Aydın Karacasu İlçesi Afrodisias Antik Kenti, İzmir Selçuk İlçesi Efes Antik Kenti, Çanakkale Asos Antik Kenti ve Muğla Bodrum Antik Tiyatro olarak belirlendi. Etkinliklere yerli ve yabancı turistlerin, yöre halkının ücretsiz katılabilecekleri belirtildi.


Editör: TE Bilişim