Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti
 Ne Demiştik; Söylenecek Sözümüz Var Yürünecek Yolumuz. Haydi Bismillah. 
Evet.
Devletime AR-GE’m Var.

Öncelikle AR-GE Konusunu daha öncede Belirttiğimiz Gibi Mutlaka AR-GE den sorumlu bütün bakanlıklar da en az iki tane Bakan Yardımcısı olmalı demiştik. Bu talebimizin devletimiz tarafından dikkate alınması ve bir AR-GE Bakanlığının Kurulması ila ilgili Çalışmalar bizi ayrıca memnun etmiştir. Devletimize sonsuz teşekkür ederiz.
Nitekim AR-GE bakanlığı kurulması tek başına yeterli olmayacaktır. Her bakanlıkta AR-GE den sorumlu iki Bakan Yardımcısı olmalıdır. Çünkü AR-GE nin iki ayağı vardır birinci ayağı Teknik ve akademik bilgiye ikinci ayağı ekonomi strateji yani finansa hâkim olmalıdır. 
AR-GE den sorumlu bakan Teknik konuyu incelerken ikinci bakan yardımcısı ekonomik stratejileri, fayda, maliyet analizleri ve uygulanabilir Pazar payı stratejilerini yönetmelidir.
Peki, bu bakan yardımcıları tek başına yeterli mi? yeterli değil. 
Şimdi sizlerle Ses getirecek ve Dünyada örneği olmadığına inandığım bir proje Paylaşmak istiyorum. 
Bakanlıklarda kurulacak ARGE birimleri konularda uzman kadrolardan oluşsa dahi projelerin oluşumun da saha hâkimiyeti olan iş Adamları Mutlaka sisteme dâhil edilmeli tecrübelerinden yararlanılmalıdır.
Türkiye de Konusuna hâkim; Tarımda, Sağlıkta Turizmde Kültürde Sanatta Sanayide Ulaştırmada velhasıl en az 50 bin iş adamı bulunuyor.  Hangi alanda AR-GE Yaparsanız yapın Sonu Sahaya, Pazar Payına ve ekonomik stratejiye dayanıyor. 
Tam bu Noktada elini taşın altına koymaktan çekinmeyecek bu işadamları AR-GE den Sorumlu Bakan yardımcılıklarında danışmanlık görevlerine getirilmelidirler. 
Çünkü Bakanda olsa bakan yardımcısı da olsa saha hâkimiyeti, Ticari dil, AR-GE konusuna göre tecrübe, Türkiye’deki bahsi geçen işadamlarımızda Mevcuttur. Bu vesileyle danışman olarak atanan bu işadamları İki ayrı şey yapmış olacaklar. Birincisi bu iş adamları tecrübeleri ile devletleşecek devlete Hizmet Noktasında Kendini önemli Hissetmiş olacak ve Devlete Aidiyet Duyguları perçinleşmiş Olacak.
Örneğin Rize’yi Ele alalım Çay tarımıyla ilgi bir AR-GE projelerimiz var

Tarım bakanlığında AR-GE den Sorumlu bakan yardımcılarımız Projenin Akademik Ve Ekonomik Bütün Yapılandırmalarını İnceledi Fayda Maliyet Analizi Pazar Payları İşte Tam BU Noktada Çayla ilgili Ar-ge danışmanları Devreye Giriyor ve Ben Buradayım Diyor Çay Diyorum Siz Mersinde Limona Uyarlayın Ben Burada Çay Diyorum Siz Ereğli de Çeliğe Uyarlayın Bütün Türkiye’me Uyarlayın….

Kendisini Rize’de Çay Konusun da ispatlamış Mevlana KARALİ, Mehmet ERDOĞAN, Resul OKUMUŞ gibi Bu Ve Buna Benzer Bir Çok ismini sayabileceğim nice iş adamız Var.
Devlet AR-GE ile İlgi Bakanlıklarda Bu iş Adamlarını Bakan Yardımcılarının Danışmalık Listesine Dâhil Ettiğini Düşünün Gözlerinizi Kapatın Ve Hayal edin.
Bu İnsanların Tecrübelerini Devlete Taşıdığını düşüne biliyor musunuz ortaya çıkacak sinerjiden doğacak enerjiyi Türkiye’nin Her Kösesin de Proje Akımına Uğrar.
Düşebiliyor musunuz Konya da Ayçiçek yağıyla ilgi AR-GE var DR.MEVLÜT Büyükhelvacığil danışmanlar listesin de.
Denizcilikle İlgili AR-GE var Halim Mete danışmanlar Listesinde.
Bütün Alanlardaki Tecrübe sahipleri bakanlıkların Danışmanlar Listesinde.
Tarım Bakanlığında Murat Ülker
Kültür Sanat Bakanlığında Cengiz Kurtoğlu İsmail Türüt
İsimlere Takılmayın Lütfen
Örneğin Adalet Bakanlığının AR-GE ila ne işi Olabilir Diyebilirsiniz Adalet Bakanlığında Çalışmış Yargıtay’da Danıştay’da Sayıştay’da Üyelik yapmış Emekli Bir Çok Temiz Pırıl Pırıl İnsanımız Var.
Daha Önce Memuriyeti Dolayısıyla Konuşamamışlar Peki Şimdi Nerede Bu Tecrübe Sahipleri Antalya İzmir de Ayvalık Edremit de Çiftliklerinde Bahçe Çapa Çiçek Buduyorlar.
Dünya da En Pahalı Şey Bilgidir Türkiye’de En Ucuz Şey Bilgidir’ de Alan Olmaz.
Her Bölgede Çok Değerli insanlarımız, iş adamlarımız var.
Peki Bu Cevherlerimiz İşlerini Bırakacaklar mı HAYIR. Yine İşlerinin Şirketlerinin Başında Olacaklar Peki Devlete Bir Maliyetleri Olacak mı Hayır Bu İnsanlar Devletten Bir Kuruş Almadan Bu Hizmeti Verirler peki Devletimiz de onlara Küçük jestler yaparak onura edebilir. 
Mesela aklıma İlk gelen Memurlar gibi Yeşil pasaport verebilir, uçuşlarda CIP verine VIP den geçmelerini sağlayabilir Yurtdışı Seyahatlerinde Büyük elciklere de Konsolosluklar da Onların İsimlerini Vererek Yurt dışında devleti yanlarında hissetmesini sağlayabilir.
Devlet Adamı Gibi Karşılama Uğurlama Olmazsa da o Ülkede Devlet Adamı Statüsün Pekâlâ Olabilirler. 
Bu ve buna benzer küçük jestler yapabilir Devletim Bunları Bünyesinde Pekâlâ Daha da geliştirebilir.
Ama Mutlaka ve Mutlaka Bu İş Adamlarının Bilgi Birikimlerinden Devletin Tüm Bakanlıkların AR-GE den Sorumlu Bakan Yardımcılığı Danışman Kadrolarından Yararlanılması Gerekli Olduğuna İnanıyorum 
AR-GEN SORUMLU BAKANIN önüne ve Bütün bakanlarının Önüne Hazır sofra gelecek Bir Sistemin Hayalimden Bahsediyorum bakan bey ufak tefek Rötuşlar varsa yapacak Ve artık hizmet servise hazır Halde Buyurun 
Bakan gerçekten konulara sadece bakan olacak hazırlıklar mutfakta tamamen bu kadro tarafından yapılacak.
Bu sistem Türkiye’de Uygulansın İddia Ediyorum dört yılda 40 yıllık mesafe alırız ve dört yıl sonra Türkiye dünya sıralamasında ilk 9.sıradadır
Devletimizin Büyüme arzusunu sadece siyasilerin sırtına bırakmak bana göre onlara da haksızlık olur.
 Sonuç da onlarda insandır ve onlarında Aileleri Var Biz Halk Olarak oyumuzu Verdik.
Dört yıl sonra görüşürüz demek artık bizim için lüxtür.
Bu gemi karaya oturursa bu günkü önerilerimiz de yarınlarda fayda vermez onun içindir ki Hep beraber Ülkemizi Kalkındıracağız
Türkiye’miz Artık 1 Triyon Dolara Yakın Gayri Safi Milli Hasılası Olan Bir Ülkedir Bu Ülkeyi Bir Uçağa Benzetin Ve Havada İçin de 78 Milyon İnsan Ve 1 Trilyon Dolar Parası Olan Bir Uçak Bu Uçak Artık Kaderimizdir.
Biz Artık Kaderimize El Birliyle Ülkemizin Doğusundan Batısına Güneyin Kuzeyine Hangi Görüşte Olursak Olalım Artık Devletleşmek Yerini Devletim İçin Ben de buradayım Demenin Adıdır Ar-Ge
Bana Göre Bu Sistem Başkanlık Sisteminin de Bir Kopyası Olacak. 
Çünkü Başkanlık Sistemin En Aktif Üyesi Danışmanlık Kadrolarıdır.
Bu Vesileyle Halkımız Başkanlık Sistemin Ne Kadar Değerli Olduğunu Öğrenecek. 
Başkan Danışman Kadrolarıyla Gelir Danışman Kadrolarıyla Gider Hiçbir Başkan Kendisini Başarısız Kılacak İnsanla Çalışmaz Başkan Başarılı Olmak Zorunda Çünkü Bu Sistemde Partiye Değil Akla Ve Kendisini Ekonomik Sosyal Olarak Geliştirecek Şahsiyet Oylanır
Her Fert Devlette Katılımcılık Unsuruna Sahip Olacak.
Hangi alan olursa olsun Katma Değeri Yüksek Kazanç istiyorsak Ülkemizi Yüksek Refaha Ulaştırmak İstiyorsak AR-GE siz İmkânsız olduğunu Bilmemiz lazım.
Şimdi Bu Sistemde İnsanın da Ar-GE Zamanı Gelmedi mi?
Yeni Kurulacak AR-GE Bakanımızı ve Bakan Yardımcıları, danışmalarımızı şimdiden kutlar hayırla vesile olmasını ülkemizi 2023 ve 2071 hedeflerine taşıyacak en önemli lokomotif olduklarına inancımız tamdır.
“Habib Koçal 2015 Rize ”  

Editör: TE Bilişim