Köpekle tavukların dostluğu Köpekle tavukların dostluğu
Grup adına basın açıklaması yapan Alattin Boy, kendilerinin kentsel dönüşüm çalışmasından mağdur olacağını iddia ederek, daha öncede basın açıklaması yaptığını anımsattı. Amaçlarının olayı provake etmek olmadığını savunan Boy, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yaşam alanlarının ellerinden alınacağını ileri sürdü.

İkinci kez basın aracılığıyla dertlerini anlatmak istediklerini belirten Boy, ''Daha öncede yaptığımız basın açıklamasında da belirtişmiştik, bu çalışmanın amacı, tam manasıyla yaşam alanımızı elimizden almak, rantsal bir alan sağlamaktır. Bu çalışma, mahallerimizin gasp etmenin dışında hiçbir şey değildir. Çünkü bu bölgelerde yaşayan insanımız mağdur. Elinde avucunda ne varsa alınacak. Dolayısıyla hayvancılıkla yaşam mücadelesi veren vatandaş beton yığınlarına mahkum edilmiş olacak'' dedi.
Mahalle sakinleri olarak tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını vurgulayan Boy, ''bu yaşam alanlarımıza beton yığınlarını istemiyoruz. Bu yaptığımız eylem ikincisidir. Bundan sonrada hukuksal macadelemizi vereceğiz'' diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup, ses sistemi ve dövizlerin giderlerini karşılamak amacıyla basın açıklamasına katılanlardan katkı amacıyla para topladı.Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümden vatandaşın avantajlı çıkacağını belirterek, "Bizim vatandaştan istediğimiz kulaktan dolma bilgilerle yola çıkmamalarıdır. Biz her zaman belediye olarak vatandaşımızı doğru bilgilendirmek için buradayız. Bize gelsinler kafalarına takılan neyse bilgi sahibi olsunlar. Bunda her zaman dediğim gibi, vatandaş karlı çıkacak'' diye konuştu.

Ardahanlının gelişmeden yana, modernleşmeden yana olacağını vurgulayan Köksoy, şunları kaydetti: ''Artık kentin güzelleşmesinden yana olmamız lazım. Bu zamanda daha modern evlerde dairelerde insanımız neden oturmasın? Bugün artık üniversitemiz var. Artık modernleşmeden gelişmeden yana olmamız lazım. Bu konuda hemşehrilirim bize tam destek çıkacaklarından hiç şüphem yok. Çünkü Ardahan güzelleşecek. Ardahanlının yaşadığı alan güzelleşecek, modernleşecek.''
Başkan Köksoy, vatandaşın lehine olan şehrin lehine olan mahallelerin lehine olan birkaç maddeyi de şöyle sıraladı.
''Birincisi zaten hükümetin muhtaçlar için, gelir durumu yetersizler için ayrıca konut üretimi olacak Ardahan’da, bu projeyle eş zamanlı olarak yürütülecek ve yaklaşık 200 konutta böyle yapılacak. Ayrıca muhtaç durumunda olan vatandaşlarımıza belediyemizden de destek verilecek. Çünkü belediyemiz kentleşmeyi desteklemek zorunda. Altyapısı, üst yapısı, sosyal donatıları, yeşil alanları olan bir mahalle, bir site, bir ortam şehrimizin geleceği için çok çok önemli, çocuklarımızın geleceği için çok çok önemlidir. Bugün böyle ortamda yaşamak insanların kendi psikolojik durumlarını ne kadar iyileştirdiğini, geleceğe nasıl mutlu baktıklarını hepimiz biliyoruz. İşte Ardahan’da bir tane örnek site yapıldı. Sugöze köyünün orda TOKİ ticari konutlar yaptı sattı. Bugün o sitede oturmak isteyen çok kişi var Ardahan’da. İşte bizim Kentsel dönüşüm projesindeki hedefimiz aynı benzeri sitelerin Halilefendi Kayabaşında ve Yenimahalle de şekillenmesidir. Ayrıca apartmanlarda oturmak istemeyenler için de arsa tahsisleri söz konusu. İmarlı arsalar da söz konusu ve bunlar çok değerli ve karlı arsalardır. Dolayısıyla Halilefendi ve Yenimahalle aslında konum olarak, mekan olarak, zemin olarak çok iyi konumda olan yerlerdir. Bu proje ile buraların değeri Ardahan’daki diğer mahallelerin altında değil üstünde olacak konuma ulaşacaktır. Bizim hedefimiz budur. Dolayısıyla bizim için nihai amaç Ardahan’ın tümünün iyi bir görünüme alt yapılı, yeşil alanlı bir görünüme kavuşması ve beşyüzbin dışarıda yaşayan Ardahanlının içinde yaşayan yüz bin Ardahanlının onur duyacağı, gurur duyacağı, benim memleketim gelişmiştir diyebileceği, insan ihtiyaçlarının, sosyal ihtiyaçlarının yeterli olduğunu düşündüğü bir şehre ulaştırmaktır hedefimiz. Buna vatandaşlarımızın destek vereceğine inancımız tamdır. Ayrıca biz tüm muhtarlarımızı ihtiyar heyetlerimizi ve mahallelilerimizi de hem mekanda hem de Belediyede ağırlayıp konuyu enine boyuna da her anlamda paylaşmaya hazırız. Bunun bilgilerini de bugünlerde veriyoruz çünkü herkesin ne alacağı ve ne hakkettiği yeni ortaya çıktı. Herkesin Kentsel dönüşümdeki hak ettiği, hak sahibi miktarı yeni ortaya çıktı. Hak sahibi miktarı değeri daire sayısı arsa miktarı ortaya çıkmadan çok bir şey de konuşma şansına da sahip de değildik. Şimdi bunlar belli olduğu için vatandaşlarla konuşacağız. Belki çok nadir de olsa haksızlığa uğradığını düşürenler var. Onlarla da ayrıca bütün boyutlarıyla kadastro, tapu sicil ve Toki boyutuyla onları da ayrıca değerlendirmek için her zaman mücadeleye hazırız.''

Başkan Köksoy, "Ardahan da her iki mahallede dar gelirliler için ise 100’er adet konut yapımı söz konusu bu tamamen gelir imkânı olmayan muhtaç aileler içindir. Bunu başbakanlık karşılayacak. Kira ödemenin altında ayda elli lira gibi yüz lira gibi taksitlerle vatandaşa tahsis edilmiş olacak. Bu proje kentsel dönüşüm projesiyle eş zamanlı yürüyecek bir projedir." dedi.
Editör: TE Bilişim