17. Bayındır Çiçek Festivali, başladı !!! 17. Bayındır Çiçek Festivali, başladı !!!
Birçok sürücünün çınar gölgesinde çay keyfi yapmak için mola verdiği Kafkas Aile Çay Bahçesi’nde bulunan asırlık çınar ağaçlarının, duble yol için kesileceği öne sürüldü. 
Bu konuda bir açıklama yapılmaması Arıkbaşı halkını ve mola vermek için duranları kaygılandırırken, vatandaşlar asırlık çınarların duble yol için yok edilmesini istemediklerini, projede mutlaka değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.
Arıkbaşı’ndaki Kafkas Aile Çay Bahçesi’nin işletmecisi Özcan Ses, “Köyümüzün geçmişi 140 yıl öncesine dayanıyor ama köy kurulmadan önce de bu çınar ağaçları buradaymış. Bize yol projesiyle ilgili söylenen çınar ağaçlarından bazılarının ve çam ağaçlarının yol sınırları içinde kaldığı. Bu nedenle ağaçların kesileceği ifade ediliyor. Henüz net bir bilgi olmasa da bu durum bile bizleri üzmeye yetiyor.
Asırları deviren bu ağaçlar kolay yetişmiyor. Arıkbaşı denince akla gelenlerden birisi de bu güzel ağaçlar. Çınar ağaçlarımız gibi yaklaşık 40 yıl önce dikilen çam ağaçlarımız da var. Bir ağacın yetişmesi kolay mı? Buraya uğrayıp bizimle konuşan tüm konuklarımız ağaçların kesilmemesi gerektiğini anlatıyor. Bununla ilgili yetkililerimizden bir çözüm bekliyoruz” dedi.
Ödemiş’ten, Beydağ’dan, Kiraz’dan ve Bayındır’dan herkesin bu yolda en azından bir kez burada durup çınar gölgesinde çay içmişliği vardır” diye konuşan Ses, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yolun bölgemize getireceği birçok kazanç var. Zaten biz de yolun genişlemesini hem ulaşımın kolaylaşması, hem de kazaların azalması adına çok istiyoruz. Ancak yol için bu ağaçlar yok edilmemeli. Projede yapılabiliyorsa biraz değişiklik yapılıp, bu güzelim ağaçlar yol sınırları dışında tutulmalı. Oluşması asırlar alan bu güzellikler yol için yok edilmemeli.”
Arıkbaşı’nın tanınan simalarından körüklü çizme ustası Selamettin Örün de, “Bu çınar ağaçları Arıkbaşı’nın simgesi. İnsan yaz olsun, kış olsun bu ağaçların altında durup dinlendiğinde huzur doluyor. Hem Arıkbaşılılar hem de yoldan geçen herkes burayı çok sevip benimsiyor. Ağaçların korunmasını devlet büyüklerimizden istiyoruz. Ağaçlar için bizim sesimizi duysunlar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim