6 ayda 57 kilo verip, hayaline kavuştu 6 ayda 57 kilo verip, hayaline kavuştu

Edinilen bilgiye göre, 3 hafta önce merkez Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi’nde at pisliği yüzünden E.C. ve B.K. aileleri arasında başlayan gerginlik büyüdü. Öfkeli mahalleli bastıkları Roman vatandaşlara ait 10 at arabası, 3 otomobil, 2 ev ve bir barakayı ateşe verdi. Gerginliği yatıştırmak için olay yerine gelen Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, taraflarla görüşerek sağduyu çağrısında bulundu. Polis çıkan olaylara karıştıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı. Gözaltına alınan 26 kişiden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

7 KİŞİNİN TOPLAM 84 YIL HAPSİ İSTENDİ

Savcılığın olaylarla alakalı soruşturması tamamlandı. 2’si polis 14 müştekinin şikayetlerini geri aldığı olaylarla alakalı tutuklanan Murat A. (28), Mehmet K. (30), Burhan K. (45), Salih A. (41), Murat A. (29), Lokman D. (28) ve Satılmış S. (23) hakkında “yakarak mala zarar vermek” suçundan 12’şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Ayrıca tutuksuz sanıklardan Sinan T.’nin ise (28) “silahla tehdit” suçundan 5 yıla kadar hapsi istendi.

Bu arada “mala zarar verme ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından haklarında tahkikat yürütülen 18 kişiye ise ek takipsizlik kararı verildi.

Haklarında dava açılan şüpheliler, önümüzdeki günlerde Bursa 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
Editör: TE Bilişim