Kamyon okul bahçesine devrildi, 6 yaralı Kamyon okul bahçesine devrildi, 6 yaralı
Gündüz okula gidip akşam saatlerinde dağ yolunda antrenman yapan atletler her an buzlu ve karlı yolda düşüp sakatlanma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Yaklaşık eksi 8 derecede yarı çıplak olarak koşan Bitlisli genç atletler, stadyumun açık olmamasından dolayı dağ yolunda antrenman yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar.Milli Takım Atletizm Antrenörü Fadıl Kara, her anlamda fedakarlık göstererek yetiştirdiği sporculara gözü gibi bakıyor. Kara, atletler koşarken buzlu ve karşı yollarda düşüp sakatlanmasınlar diye elleriyle karın altında toprak çıkartarak yola döktü.
Bitlis dağ yollarında antrenman yapan ve aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü sporcusu olan Saffet Elkatmış, sahanın kapalı oluşundan dolayı antrenman yapacak başka bir yerlerinin de olmayışından dolayı bu tehlikeli dağ yolunda çalışmak zorunda olduklarını kaydetti.

Bugüne kadar Milli Takıma 17 sporcu verdiklerini belirten Antrenör Fadıl Kara ise, “Dağ koşularında dünya ikinci, üçüncüsü, dördüncüsü, Balkan koşularında dünya birincisi ve Avrupa birincisi olan gençlerimiz var. Bu gençlerimizi teşvik ve rekabet olarak örnek teşkil ediyorlar. Bu rekabet ortamında bu gençlerimizin hedefleri Türk atletizmine girmektir. Fenerbahçe Kulübü adına iki sporcumuz İspanya’ya gidecekler. Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda hem ilimizi hem de ülkemizi temsil edecekler. Tabiî ki bu vesile ile çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan koruyup spora teşvik etmemiz lazım. Bunun için çok büyük çabalar harcıyoruz. Yanımda çok değerli ve dünya çapında dereceler almış hocalarım var” şeklinde konuştu.

“ACİLEN SPONSORA İHTİYACIMIZ VAR”

Kara, 50 kişiye yakın sporcuları olduklarını ve malzeme konusunda ciddi sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, “Belediye Başkanımız Fehmi Alaydın malzeme konusunda destek oldu. Ancak yemedi. Bunun için çok acil olarak sponsora ihtiyacımız var” dedi.

“DAĞ VE MAHALLE ARALARINDA İDMANLARIMIZI YAPIYORUZ”

Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara, idman yerlerinin olmayışından dolayı mahalle ve dağ yollarında antrenman yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek “Antrenman yerimiz olmadığı için çocuklar açılan bu mahalle ve dağ yollarında koşuyorlar. Yollar kar ve buzla kaplıdır. Sporcularım burada kayıp düşerlerse ciddi sakatlıklar meydana gelebilir. Hatta Saffet Elkatmış sporcum düşerek sakatlandı ve kulüpler arası elemelere katılamadı. Stadımız kapalı olduğu buralarda çalışmaktan başka bir çaremiz yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim