Uşak'ta tren otomobile çarptı: 2 ölü Uşak'ta tren otomobile çarptı: 2 ölü
  Kalfa Koruluğu Cirit Sahası'nda gerçekleştirilecek olan il birinciliği müsabakaları ve yaklaşık Eylül tarihinde sona erecek. Müsabakalara bu yıl 21 takım katılacak. Sabah saatlerinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nde bir toplantı yapan tertip komitesi, müsabakaların
25 Ağustos tarihinde başlamasına karar verdi. Her yıl son derece çekişmeli geçen il müsabakalarına cirit severler heyecanla takip ediyor. İl birinciliği müsabakalarında ilk altıya giren takımlar Türkiye finalinde Uşak’ı temsil edecek. Türkiye finalleri ise bu yıl Denizli ilinde yapılacak.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Toker, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen il birinciliği müsabakalarının renkli görüntülere sahne olduğunu ifade ederek, bu yıl müsabakalara 21 ekibin katılacağını söyledi. Ata sporu ciridi yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak için bu müsabakaların düzenlendiğini de ifade eden Toker, “ Ata sporumuz ciridi yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak için çalışıyoruz. Türkiye’de Erzurum’dan sonra en fazla kulüp sayısı ilimizde bulunuyor. Cirit; Erzurum, Uşak, Erzincan ve Ankara gibi illerde yoğun olarak oynanıyor. İl birinciliği müsabakaları sonunda dereceye giren takımlarımıza kupa vereceğiz. Bu yıl Uluslararası Geleneksel Spor Dalları Festivali müsabakaları organize ettik. Bu etkinliği de Denizli ilimiz ev sahipliği yapacak. Cirit başta olmak üzere geleneksel spor dalları müsabakaları yapılacak. Hazırlıklarımız devam ediyor” dedi.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim