''Türkiye İzmir gibi olsa sorunlar çözülür'' ''Türkiye İzmir gibi olsa sorunlar çözülür''
Başkan Kocaoğlu'nun ziyaret ettiği köylerde adeta bayram havası yaşandı. Köylüler “Koca Başkan”larını davullar, zurnalar ve pankartlarla karşıladı. Gittiği her durakta Başkan'ın şerefine ziyafet sofraları kuruldu. Bugüne dek hayal bile edemeyecekleri hizmetlere kavuştuklarını dile getiren köy muhtarları, Başkan Kocaoğlu'nun adının köylerinde uzun yıllar unutulmayacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise hizmet sınırları dahilindeki 164 köyde tek bir sorun bırakmamayı amaçladıklarını belirterek, “Bizim çıkış noktamız kentin merkezinde ne varsa ilçelerinde de, köylerinde de o olsun anlayışıdır. Bu yüzden tüm köylerimizi tek tek geziyoruz, hemşerilerimizin beklentilerini, isteklerini dinliyoruz” dedi.
'EYLÜL'DEN İTİBAREN OTOBÜSSÜZ KÖY KALMIYOR'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz aylarda yaptıkları düzenlemeyle otobüs seferi verilen köy sayısını 95'e çıkarmalarının ardından, bu hizmetten yararlanamayan diğer köylerin de beklenti içine girdiklerini belirterek, müjdeli bir haber verdi. Başkan Kocaoğlu, gerçekleştirdikleri 150 adet otobüs alımı ihalesi ile birlikte filonun daha da genişleyeceğini vurgulayarak “En geç önümüzdeki Eylül ayından itibaren 69 köye daha sefer başlatacağız. Böylelikle Büyükşehir'e bağlı 164 köye sabah akşam okul servisi gibi çalışacak ulaşım hizmetini götürmüş olacağız” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu'nun ziyaret ettiği köyler arasında, kış koşullarının sert geçtiği yüksek dağ köyleri Alankıyı, Kızılağaç ve Hisarlık da vardı. Köylere karla kaplı yollardan geçerek ulaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, buz gibi havada gerçekleştirilen sıcak karşılamayla ısındı.
Çamlıbel Köyü ziyareti sırasında köy sakinlerinden Aynur Özçoban'ın, aylardır görmeyi beklediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'na iletilmek üzere bir hediyesi vardı. Kendi elleriyle işlediği yazmayı Başkan'a teslim eden Aynur Özçoban, “Hanımına yazma işledim, güle güle kullansın” dedi.


Editör: TE Bilişim