Van'da deprem Van'da deprem
Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin bir ihbarı değerlendirerek Bahçesaray ilçesine bağlı Liman Mahallesi kırsalında yaptığı operasyonda bir teröristin sağ olarak ele geçirildiği, bir teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak halkımızın can ve mal güvenliği ile huzur ve mutluluğunu sağlamak maksadıyla bölücü terör örgütüne karşı mücadelemiz aralıksız devam etmektedir.

Bu kapsamda yıllardır terör belasından uzak, huzur içerisinde yaşayan Bahçesaray ilçemizin huzur ve sükunetini bozmak amacıyla bazı siyasi oluşumların da destekleriyle Bahçesaray ilçesine eylem yapmak üzere gelen 2 bölücü terör örgütü mensubuna yönelik olarak 6 Temmuz 2012 günü başlatılan operasyonel faaliyetler sonucunda 1’i sağ, 1’i ölü olarak 2 bölücü terör örgütü mensubu, 2 Kaleşnikof marka piyade tüfeği, 1 adet RPG-11 roketatar, 2 RPG-11 mühimmatı, 1 adet taarruz el bombası, 8 adet Kaleşnikof şarjörü, 210 adet Kaleşnikof fişeği, 2 adet hücum yeleği ile birlikte ele geçirilmiştir.

Operasyonel faaliyet esnasında kahramanca mücadele eden 2 GKK’mız şehit olmuş, 1 jandarma uzman çavuşumuz da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralı jandarma uzman çavuşumuza acil şifalar dileriz. Olayla ilgili olarak Bahçesaray Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim