Son yolculuğuna uğurlandı Son yolculuğuna uğurlandı
 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kerkük’e yaptığı sürpriz ziyaretin Irak hükümetine rahatsızlık vermesiyle ile ilgili olarak Faruk Çelik, “Bunlar olması gereken şeyler. Kerkük’teki Türklerin yıllardır yaşadığı çileleri bizler biliyoruz. Onlar, Türkiye’yi maalesef o kargaşa ortamı dolayısıyla yoğun bir şekilde yanlarında hissetmeleri gayet doğaldır. Fiziki olarak da gerçekleşmesi yerindedir. Dışişleri bakanımızın ziyareti önemli ve yerinde ziyarettir” diye konuştu.

“MİLLETİN İRADESİNİ HİÇE SAYANLARIN SONU HÜSRANDIR”
Suriye’ye yaşanan olayların her geçen gün artmasıyla ilgili soruya ise Çelik, “Bir sona doğru yaklaşılıyor artık. Gönül arzu ediyor ki, insan ölmeden bu sonu belli olan şey gerçekleşsin. Ama maalesef kendilerinin gücünün zaafını hiçbir zaman kabul etmeyen bu diktatörler , yandaki şakşakçılar vasıtasıyla ebedi olarak orada kalacaklarını zannediyorlar. Her birinin sonunu da kendileri de görüyor. Buna rağmen hala ısrar edip orada masum insanların hayatını kaybetmesine yol açıyorlar. Milletin iradesini hiçe sayanların sonu er veya geç hüsrandır. Bu da olacak. Keşke hiç can kaybı olmadan bu gerçekleşsin” şeklinde konuştu.

“BİRİLERİ BEYHUDE BEKLENTİLER İÇİNDE”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında oluşturulması istenen suni gündem ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik, “Hiçbir sorun yok. Bu sorun çok anlamsız şekilde sağa sola başlıklar atılarak çekilmeye çalışılıyor. AK Parti hareketinin özünde millete hizmet ve hakkın rızası milletin rızası var. Bu şekilde yola çıkılmış. Makamlar ve mevkiler hiç önemli olmamıştır. Dikkat ederseniz makamlar ve mevkiler, bu hareket 10 yıl içinde adeta birbirine ikram edilmiş. Bu olgunlukta olan kadroların ülkenin sorunlarını çözmeye dönük yoğunlukları var. Kendi aralarında yeni bir sorun oluşturmazlar. Dikkat ederseniz iktidar dönemimizde ülkemizde de sorun oluşturmadık kendi içimizde de sorun oluşturmadık. Aksine var olan sorunları, dışarıdaki ve içerideki sorunları çözmeye dönük kadrolarız. Birileri beyhude bazı beklentiler içerisindeler. Bunlar kesinlikle olmayacak” dedi.

İzmir
 Haber
Editör: TE Bilişim