Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,  "Ergenekon Davası"nın karar duruşmasına ilişkin, "Biz Türkiye'deki yargıçlara,  hakimlere, mahkemelere güvendik. Herkes güvenecek. Bu ülkede yaşıyorsan bu  ülkenin mahkemelerine güveneceksin" dedi.
Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Çukur köyünde katıldığı bir  iftarda yaptığı konuşmada, Adalet Bakanlığı döneminde başlayan Ergenekon  davasının 5 Ağustos Pazartesi günü karar duruşmasının olacağını ancak bazı siyasi  parti ve sivil toplum örgütlerinin toplanarak Silivri'deki mahkemeyi basmayı ve  çalışamaz duruma getirmeyi, yargılananları zindandan kurtarmayı amaçladıklarına  dair haber yayıldığını söyledi.
Bu davranışların şu mübarek günlere gölge düşürecek davranışlar  olduğunu belirten Şahin, "Mahkemeler Türkiye'deki hakim ve savcılar hiç kimsenin  hasmı değildir, hiç kimseyi de hasım görmezler. Onlar ellerindeki kanunu  uygularlar, ellerindeki delil durumuna göre yargılama yaparlar. Türkiye'de yargı  bağımsızdır. Siz mahkemeyi basmaya çalışacaksınız, taraftarlarınızı  toplayacaksınız, çalışamaz duruma getirmeyi amaçlayacaksınız. Türkiye bir hukuk  devletidir. Buna izin vermez" diye konuştu.
Bu tür çağrılarda bulunanların yaptıklarının yanlış olduğunu ifade  eden Şahin, şöyle devam etti:
"AK Parti olarak bizim hakkımızda, 2007 seçimlerinden birkaç ay sonra,  yüze 47 oy almış ve tek başına yeniden iktidara gelmişken kapatma davası açıldı.  Başta genel başkanımız olmak üzere 30'dan fazla milletvekili arkadaşımızın  milletvekilliğinin düşürülmesi, 5 yıl siyaset yasağına çarptırılması ve  partimizin kapatılması istendi. İktidardayız. Bu dava devam ederken Hiçbirimiz,  hiçbir AK Partili üye Anayasa Mahkemesinin önüne giderek olumsuz iş yapmadı.  Kararın açıklanacağı gün hiç kimse mahkemenin önüne gitmedi. Biz Türkiye'deki  yargıçlara, hakimlere, mahkemelere güvendik. Herkes güvenecek. Bu ülkede  yaşıyorsan bu ülkenin mahkemelerine güveneceksin."
AK Partinin kapatılması davasının devam ettiği sırada kendilerine  anamuhalefet partisinin mahkemelere güvenmeleri konusunda telkinlerde bulunduğunu  hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:
"Bize 'mahkemelere güvenin, savcının açmış olduğu bu davayı neden  eleştiriyorsunuz' diyenler vardı. Bazı arkadaşlarımız eleştirmişti çünkü.  Partimize açılan davanın haksız olduğu gerekçesiyle. Anamuhalefet partisi  yetkilileri bize o zaman, 'mahkemeler bağımsızdır, niye mahkemelerin etki altında  kalacağı beyanatlarda bulunuyorsunuz, saygı duyun mahkemelere, kararına da saygı  duyun' dediler. Şimdi ben de aynı şeyi söylüyorum onlara: Mahkemelere saygı  duyun, vereceği kararlara saygı duyun ve edeplice mahkeme sonucunu bekleyin."
Editör: TE Bilişim