Kuş Gribi Geri Geldi Kuş Gribi Geri Geldi
Balıkesir’de Zağnos Paşa Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi. İl Müftüsü Turgut Açari'nin kıldırdığı cenaze namazına; Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Namık Havutça ve Ahmet Duran Bulut, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Şahar, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye ayrıca Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı adına çelenk gönderildi. 
Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesinin camiye getirilmesi sırasında ailesi gözyaşlarını tutamadı. Şehit Necdet Yavaş’ın annesi Ayşe Yavaş, oğlunun tabutunu okşayıp fotoğrafını öptü. "Hakkım helal olsun" diyen şehit annesini Tuğgeneral Ümit Yılmaz teselli etti. Şehit Yavaş’ın eşi Derya Yavaş ise ayakta durmakta zorlanırken, kızları Esra ile Gülce Yavaş babalarının tabutuna yaşlı gözlerle baktı.
Şehit başçavuşun cenazesi, memleketi olan Savaştepe ilçesine bağlı Karaçam köyüne gönderildi. Cenaze töreni sonrası taziyeleri kabul eden şehidin babası Mehmet Yavaş, "Bir tane evladım var. Vatan sağ olsun” dedi. 
Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Meydan Karakol Komutanı J. Kd. Bçvş. Necdet Yavaş’ın, aldığı bir ihbarı değerlendirerek kaçakçılık yapan bir grubu takip ettiği esnada trafik kazası geçirerek şehit olduğu bildirildi.


Editör: TE Bilişim