Perşembe Günü Tarihi Bir Gün Perşembe Günü Tarihi Bir Gün
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Görüşmelerimizde Şam rejiminin halkına yönelik yaptığı katliama daha fazla seyirci kalınamayacağını ifade ettik. Kimyasal silahların kullanılması ve bu kimyasal silahların kullandırılmasında 400 çocuğun orada öldürülmüş olması bir tarafa konulacak konu değil” dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da katıldığı G-20 zirvesi ve Arjantin ziyaretlerinin ardından Ankara'ya döndü. Başbakan Erdoğan, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, G-20 zirvesindeki görüşmelere değinerek, “Görüşmelerimizde özellikle Suriye konusu önemli yer tuttu. Görüşmelerimizde Şam rejiminin halkına yönelik yaptığı katliama daha fazla seyirci kalınamayacağını ifade ettik. Kimyasal silahların kullanılması ve bu kimyasal silahların kullandırılmasında 400 çocuğun orada öldürülmüş olması bir tarafa konulacak konu değil. Bir tarafta kadınların yaşlıların öldürülmesi bir tarafa konulacak konu değildi. Kim baba ise anne ise kimin bu tür çocukları varsa sararmış, cansız bedenleri yok saymak mümkün değildir” dedi. “Annelik babalık duygusunu bilmeyen bu tür tablolara kördür ya da sağırdır” diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Şu anda da eğer dünyada bazı siyasiler gerek ülkemizde gerek dünya genelinde bazı liderler hala bu tabloya kör ve sağır kalabiliyorsa bu nasip meselesidir. Özellikle kimyasal silah kullanımı boyutunda artık herkes bunu kabul ediyor. Kimler tarafından yapıldığı noktasında ise hedef saptırma var ama bizim bu kanaatimiz nettir. Füzeler kullanılarak atıldığı açık net ortadadır. BM’nin göndermiş olduğu misyon temsilleri tespitlerini yaptılar. BM Genel Sekreterinin ifade ettiği şekilde bunlar kısa zamanda netleşecek, laboratuar testleri ortaya çıktıktan sonra açıklamalar yapılacak” şeklinde konuştu.
“SURİYE’DE 7 MİLYON İNSAN GÖÇMEN VE SIĞINMACI DURUMDA”
Başbakan Erdoğan, Suriye’de 7 milyon insanın göçmen ve sığınmacı durumunda olduğunu belirterek, “500 bini bizde, 1,5 milyon da ağırlıklı olarak Lübnan ve Ürdün’dedir. 5 milyon insan da kendi ülkesinde değişik bölgelere göç halindedir. Bunları görmeyen göz için ne diyeceğiz. Milletin anlayışına bırakıyorum. Tarihte benzer şeyleri bizim de yaşadığımızı kimse unutmasın. Haçlı seferleri şöyleydi böyleydi filan bunları söylemesin bizim haçlı seferlerimiz 9 asır önce değil unutmayın. Çanakkale’de bir haçlı seferidir. Yanımızda kimlerin olduğu bellidir. O zaman kim neden yanımızda ise biz de şuan o nedenle Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL'UN POTANSİYELİ YETERİNCE DİKKATE ALINAMAMIŞ”
Başbakan Erdoğan, 2020 Olimpiyatları ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

“G-20 zirvesinde de bunlar konuşuldu. Oradan 16 saatlik uzun bir yolculukla, 2020 Olimpiyatları'nın yapılacağı şehrin belirleneceği Buenos Aires'e geçtik. Orada da yoğun bir kulis faaliyeti yaptık. Ve orada ayrıca Katar Emir’i ile de ikili bir görüşmem oldu. Katar Türkiye ilişkilerini gözden geçirme fırsatımız oldu. 2020 Olimpiyatları İstanbul'da yapılsaydı, Türkiye de İstanbul da geniş coğrafyamız da bundan olumlu bir şekilde etkilenecekti. Olimpiyat, barış, dostluk ruhu kazanacaktı. Ama görünen o ki İstanbul'un potansiyeli yeterince dikkate alınamamış, netice itibariyle ev sahibi Tokyo olmuştur. Tokyo bir olimpiyata ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin olması hakikaten çok çok farklı bir tabloyu ortaya koyacaktı. Bu geleceğe bakma konusunda bir engel teşkil etmeyecektir. Önümüzdeki süreçte spora ve sporcuya yaptığımız yatırımları aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz.”

“TÜRKİYE'NİN ALAMAYIŞINA SEVİNENLERİN BUNA NEDEN SEVİNDİĞİ BELLİDİR”
“Olimpiyatların Tokyo tarafından kazanılmasını sevinçle karşılayan çevreler sorusunun cevabını halkım gerekli cevabı verecektir” diyen Erdoğan, “Türkiye son ikiye kalmıştır. Komite üyelerinin üzüntüsünü gördük. Türkiye beşinci kez bu yarışa girmiştir. Türkiye'nin alamayışına sevinenlerin buna neden sevindiği bellidir. Türkiye Akdeniz Oyunları'na ve farklı spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmıştır. İzmir Belediyesi o dönemde bunu başaramamıştı. CHP'li belediye başaramadığı için hükümet olarak biz ele almıştık. Aynı şey Mersin'de meydana geldi. Komşumuzda yapılamayınca 18 ay kala Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nı yüzümüzün akıyla tamamladık. İkinci olduk. Yine Erzurum'daki Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nı başarıyla gerçekleştirdik. Bunlar Uluslararası organizasyondu. Bundan sonra sporcularımızın uluslararası başarıları yakalaması için gerekli adımları atacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim