Patlamanın Bilançosu Artıyor Patlamanın Bilançosu Artıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak "Öğretmen sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Sadece test tekniğini öğretenler değildir, 13 yıl boyunca ilim öğretenler, edep adap öğreten sabırla öğrencisine hayatını öğreten takdim edenler, bu işin aslı unsurudur. Onların hakkını bir kenara koyamayız. Onun için her öğretmen değerlidir. 24 kasım öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.
Geceyi geçirdiği otelinden Trabzon Atatürk Alanı'ndaki miting alanına yürüyerek geçen Erdoğan, burada kendisini bekleyen binlerce Trabzonlular'a hitap etti. "Trabzon’u büyükşehir yapacağımız dedik bu sözümüzü tuttuk" diyen Erdoğan "Trabzon türküsündeki gibi biz birbirimize o kadar yakınız ki toprağımızla biriz. Suyumuzla biriz, biz denizimizle biriz. Bayrağımızla biriz. Bizim ezanımız bir. Bizim kıblemiz bir her şeyden öte gönüllerimiz bir. Allah birliğimizi daim eylesin. Allah kardeşliğimizi muhabbetimizi muhafaza etsin. Biz Trabzon'la biriz. Ama aramızda bir şifre var. '61'. Trabzon ne zaman fethedildi; 1461'de. Trabzon'un plakası ne 61. Bu kardeşiniz kaçıncı hükümetin başbakanı 61. 26 Şubat'ta bu kardeşiniz 60'ı tamamlıyor, 61’den gün alıyor. Sizden, Mart ayında yapılacak seçimlerde büyükşehir Trabzon'dan büyük bir 61 bekliyoruz. Trabzon 61 diyor mu ? Maşallah 41 kere, 61 kere maşallah" diye konuştu.
"Trabzonlular, bugün Trabzon’da tarihi bir gün aşıyoruz" diyen Erdoğan "Bugün Trabzon'da büyük bir açılış şölenini bu güzel havada idrak ediyoruz. Trabzon'da toplamda sadece merkezde 537 trilyon liralık 10 ayrı yatırım ve eseri hizmete açıyoruz. 'Trabzon’a Trabzonsporumuza 40 bin kilişik stadyum ve spor tesisi inşa edeceğiz' dedik işte bu sözümüzü de tutuyor ve yarın nihayet yarın Akyazı Stadı ve Spor Tesisleri'nin temelini atıyoruz. Kardeşlerim 28 Haziran'da yer teslimini yaptık. Dile kolay 795 bin metrekare alanı denizle doldurduk. Toplamda 459 bin metrekarelik alanda stadyum tüm tesisleri ile spor tesisleri ile bir kompleks inşa edeceğiz. 230 trilyonluk biri yatırımla Trabzon ve Trabzonspor'a yakışır bir eseri 2 yıl içinde tamamlayıp sizlere teslim edeceğiz. Yarın yapacağımız açılışlarla Trabzon'a toplam 593 trilyon liralık yatırım hizmet ve eser kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.
Yarın kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Trabzon'dan kutlayan Erdoğan "Federakar cefakar öğretmenlerimize şükranlarımıza sunacağız. Öğretmenler senede bir kez hatırlanacak olan varlıklarımız değildir. Her fırsatta bir şey söylerim asla el öptürmeyi sevmem. Torunlarım çocuklarım ayrı. Sadece 3 kişinin elini öpeceksiniz, annenizin, babanınızın ve öğretmeniniz hocanızın elini öpeceksiniz. Başka kimsenin elini öpmeyin. Onlar eli öpülesidir. Olaya böyle bakmak lazım. Şuan 600 bine yakın derslikte 900 bine yakın öğretmeniniz görev yapıyor. Hazreti Ali diyor ki 'bana bir harf öğretenin kölesi olurum'. Anneye babaya bir de öğretmene vefa. 12-13 yıl boyunca anaokulu ile birlikte öğretmenin hakkını teslim etmek bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, son dönemde yaşanan dersanelerin kapatılması tartışmaları ile ilgili olarak bir göndermede bulunarak "Öğretmen sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Sadece test tekniğini öğretenler değildir. 13 yıl boyunca ilim öğreten, edep adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatını öğreten, takdim edenler bu işin aslı unsurudurlar. Onların hakkını bir kenara koyamayız. Onun için her öğretmen değerlidir. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tekrar kutluyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim