Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti
Erdoğan, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamaları ve AK Parti’deki üç dönem kuralının değişip değişmeyeceğiyle ilgili de konuştu Başbakan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ’bu konuyu aramızda müzakere ederek karara varırız’ kanaatini paylaşıyorum. Üç dönem kuralı, partimizin kuruluşunda tüzüğümüze uzun istişareler neticesinde koyduğumuz bir konudur.

Bunun Türkiye’de inanıyorum ki bir karşılığı var. Bu kararı verecek olan partinin, bazı arkadaşlarım ‘MYK’ diyor ama değil, tüzük tadiliyle konu genel kurul işidir. Benim kanaatim üç dönemden yanadır. Üç dönemden sonra siyasi hayat bitmiyor.

Bir dönem aradan sonra yeniden yapılabiliyor” diye konuştu.
AYM’YE "TWİTTER" ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararını topa tuttu.

Günü birlik Azerbaycan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın açıklaması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararını eleştirdi. Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara uymak durumundayız. Ama saygı duymak zorunda değilim. Bu karara saygı duymuyorum.

Şu anda alınmış olan bu karar, birincil mahkemelere müracaat edilmeden, hukuk yolları tüketilmeden Anayasa Mahkemesi’ne götürmüştür. Anayasa Mahkemesi’nin bunu reddetmesi gerekirdi bu bir. İkincisi özgürlükler yaklaşımını doğru bulmuyorum.

Zira bu ticari şirkettir. Bu şirkette sadece Twitter değil, YouTube da Facebook da ticari şirkettir. Bunun ürününü alıp almamak herkesin tasarrufundadır. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük noktasında temel haklar noktasında Anayasa Mahkemesi’nde bunca bekleyen dosyalar varken, iki gün önce Anayasa Mahkemesi’nin direkt kendilerine başvurmak suretiyle böyle bir karar almasını ben doğrusu milli bulmuyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim