Batman'da sır ceset Batman'da sır ceset
Kozluk ilçesi Cevizli köyünde ikamet eden görme engelli Hasan Yalçın isimli vatandaş, zihinsel engelli eşine silah ruhsatı verildiğini, yapılan hatanın düzeltilmesi ve sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istediğini belirtti.
Eşinin yüzde 70 zihinsel engelli olduğunu ifade eden Yalçın, Batman Bölge Devlet Hastanesi'nden aldıkları yüzde 70 rapor ile özürlü maaşına başvurduklarını ve eşi Mensure Yalçın’a ait zihinsel engellilik raporlarının olmasına rağmen, eşinin kendisinden habersiz Kozluk Devlet Hastanesi'nden aldığı sağlam raporu ile silah ruhsatı aldığını söyledi. 3 çocuk babası Yalçın, eşinin, zaman zaman sinir krizi geçirdiğini belirterek, kendisi ve çocuklarının hayatından endişe ettiğini söyledi. Eşine sağlam raporu veren hastane ile silah ruhsatı verenler hakkında soruşturma açılmasını isteyen Yalçın, "Eşim benden habersiz Kozluk Devlet Hastanesi'ne gidiyor ve ona sağlık raporu veriyorlar. Yüzde 70 zihinsel özürlü birine sağlam diye sağlık raporu nasıl verilebilir hala anlamış değilim. Sağlam sağlık raporu aldıktan sonra jandarmaya başvuruyor ve oradan da silah ruhsatı alıyor. Bu silah başımıza bela olmuş, ben eşime silahı jandarma teslim edelim teklifinde bulundum. Eşim bunu kabul etmeyerek dolabın kilidini benden habersiz alarak silahı yerinden aldı. Eşim rahatsız olduğu için her an elinden bir kaza çıkabilir. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Konuyla ilgili görüşü alınan Kozluk Devlet Hastanesi yetkilileri ise Mensure Yalçın’a sağlam raporu verildiğine dair sistemde her hangi bir kaydın bulunmadığını, ancak Mensure Yalçın’ın muayene olmuş olabileceği ve elden form verilmiş olabileceğini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim