Genç öğretmen canına kıydı Genç öğretmen canına kıydı
 Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesinden bu yıl mezun olan Hasan Boz, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri alanında Türkiye 2.'si olma başarısı gösterdi. 
Matematik Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Boz, 278 bin 768 adayın bulunduğu KPSS P10 alanında aldığı 99,99084 puanla Türkiye 2.si olurken KPSSP1’de 21. KPSSP2’de 42. KPSSP3’de de 75. oldu.
Üniversiteden yapılan açıklamada Hasan Boz'un, elde ettiği başarıda, okulunun ve öğretim elemanlarının önemli payı olduğunu, NEF'te öğrenim görmenin de kendisi için bir ayrıcalık olduğunu ifade ettiği bildirildi. Boz'un KPSS’ye girecek öğrencilere, yıllara yayılmış bir hazırlık planı ile disiplinli çalışma tavsiyesinde bulunduğu kaydedildi. Aynı zamanda Balıkesir Özel Okan Kampüs KPSS Kurslarının öğrencisi olan Hasan Boz'un başarısı BAÜ'de ve Özel Okan Kampüs KPSS dershanesinde büyük sevinçle karşılandı. 

BAÜ FARKI
Öte yandan, sınavda ilk 1000 (bin) içerisinde çok sayıda BAÜ mezununun yer aldığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bildirilen sonuçlara göre de Balıkesir İli Eğitim Bilimleri alanında iller sıralamasında 10. olduğu bildirildi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim