Bayraklı’dan geri dönüşüme günde 2 ton destek Bayraklı’dan geri dönüşüme günde 2 ton destek

Okulların bakımına devam
Bayraklı Evrenpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerine Bayraklı Belediyesi Başkanı Hasan Karabağ'dan ders.  Müdür Lütfi Tekdemir'in davetlisi olarak okula ziyarete gelen Başkan Hasan Karabağ öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldi. Karabağ, müdür ve öğretmenlerle çay içip sohbet etti. Bayraklı'nın tüm okullarına çeşitli desteklerde bulunduklarını kaydeden Başkan Karabağ, Evrenpaşa İlköğretim Okulu'na da okulların tatil olmasıyla birlikte bakım onarım yapacaklarını dile getirdi.

8. sınıflara ders verdi
Başkan Karabağ daha sonra okul müdürü Lütfi Tekdemir ile birlikte konferans salonuna geçti. Aynı zamanda bir makine mühendisi olan Başkan Karabağ, 8. sınıf öğrencilerine mesleki tanıtım dersi verdi. Çocuk yaşında geldiği Bayraklı Çiçek Mahallesi'nde bir gecekonduda 45 yıl boyunca ailesiyle birlikte yaşadığını dile getiren Karabağ, "Talatpaşa İlk Okulunu bitirdikten sonra Bayraklı Ortaokulu'na gittim. Daha sonra Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi'ne yazıldım. 35 bin öğrenci arasından ilk 30 kişi arasına girerek İstanbul Yıldız Üniversitesi Makine bölümünü kazandım. 70 not ortalamasını tutturarak yatay geçiş ile İzmir Ege Üniversitesi'ne geçtim. Buradan da makine mühendisi olarak mezun oldum" dedi.

Hayatta ne olmak istediğinize karar verin
"Öğrencilere ailenizin ekonomik durumu, yaşadığınız bölge ne olursa olsun umudunuzu ve inancınızı hiçbir zaman yitirmeyin" diyen Başkan Karabağ, "Ben okul hayatım boyunca resim derslerinden düşük not alırdım. Ama üstüne gidip teknik ressamlık bölümünü seçtim. Kısa süre içinde en iyilerden biri oldum. Hocalarla yarışır hale geldim. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayın. Hayatta ilk olarak ne istediğinize karar verin. Sonra çalışın. Mühendis de olabilirsiniz, Belediye Başkanı da, Başbakan'da olabilirsiniz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim