Bayraklılı çocuklar şenlikte buluştu Bayraklılı çocuklar şenlikte buluştu
Belediyenin kuruluşunda yaşadığı sıkıntılara dikkat çektikten sonra sözlerine devam eden Karabağ, "10 milyon da 1 insanın başına gelebilecek bir olay ile karşılaştım. Bornova ve Karşıyaka'dan  koparılmış mahalleler ile birlikte 23 mahalleden oluşan belediyeyi kuran  bir başkanım. Kolay iş değildi. Bu bölgenin insanı olarak olumsuzluklardan kaçmadım bunların üstüne gittim" dedi.

Görevimizi yaptık, yapmaya devam edeceğiz
Bayraklı Belediyesi olarak 3 yılda kendi üstlerine düşen görevleri maksimum yerine getirdiklerini söyleyen Karabağ, "Bir ilçe belediyesi ilçesini temizleyemiyorsa parkı ile bahçesi ile ilgilenmiyorsa bu ilçenin belediye başkanı başarısızdır. Belediyenin çalışanlarını ve araçlarını gecekonduya soktuk. Yalı'da oturan ne kadar saygı değer bir hizmet alıyorsa gecekonduda yaşayan da öyle saygıdeğer hizmet almalı dedik. Bunu da 3 yılda yaptık. Bundan sonrada yapacağız" diye konuştu. Belediye Başkanı olarak ilçe belediyelerinin yapması gereken tüm rutin işleri başarı ile yaptıklarını ifade eden Karabağ, "Eğer vatandaştan bu konuda olumsuz bir durum hissedersem bir daha aday olmam. Bugüne kadar böyle bir serzeniş veya eleştiri ise işitmedim" dedi.

Suç oranını azalttık
Bayraklı'nın bir Anadolu mozaiği olduğuna dikkat çeken Karabağ, "Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni Anadolu'nun her yöresinden insan Bayraklı'da yaşıyor. Biz hepsine eşit yaklaştık. Belediyemizde her yöreden insana iş verdik. Tüm dini yerlere eşit mesafede yaklaştık" dedi. Bayraklı'nın bir çok mahallesinde suç oranının düşmesinde büyük katkılarının olduğuna da dikkat çeken Karabağ, "Yamanlar ve Onur Mahallesi marjinal hareketlerin olduğu mahallelerdi. 3 yılda çok olumsuz şeyler duydunuz mu buralarda. Ben emniyetten azaldığı konusunda bilgi aldım. Sebebi çok basit. Deniz Gezmiş'i Yamanlar Karakolu'nun önünde anıyoruz. Onur Mahallesi Açık Hava Tiyatrosu'nda Barış Günü'nü ve Sivas'ı anıyoruz. Bayraklı'nın tüm insanlarını kucaklıyoruz" diye konuştu.

Mevzuat değişmeli
Konuşmasında ilçe belediyelerinin yaşadığı sıkıntılara değinen Karabağ, önemli açıklamalar yaptı. İlçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi arasında ki mevzuatın değişmesinin gerektiğine dikkat çekti. Karabağ mevcut mevzuatın ilçe meclislerini de anlamsız kıldığını söyledi. İlçe meclislerinin aldığı kararları direk uygulama şanslarının olmadığını ifade eden Karabağ, "Dünyada böyle meclisler yok. İlçe belediyelerinin kararlarının hukuki bir sonucu yok. Kararlar Büyükşehir'e gidecek belediye canı isterse kabul edecek. İşte mevzuat böyle olursa faaliyetlerin yüzde 90'ı sosyal faaliyetler oluyor." dedi.

İşsizlikle savaşıyoruz
Bayraklı'da işsizlik oranının çok yüksek olduğuna dikkat çeken ve ilçede  yoksulluğun adeta dram haline geldiğine belirten Karabağ, işsizlik konusunda kendi üstüne düşen görevi fazlası ile yerine getirdiğini ve adeta iş bulma kurumu gibi çalıştığını söyledi.
Editör: TE Bilişim