Serdar Sandal, “Yarınlar için sorumluluğumuz büyük” Serdar Sandal, “Yarınlar için sorumluluğumuz büyük”
Bayraklı'da bulunan cemevi ile kiliseyi de ayrımcılık yapmadan, dine ve inançlara olan saygısından dolayı sahipsiz bırakmayan Karabağ, ibadethanelerin temizliği, ihtiyaçları, boya, badana ve bakım-onarım gibi işlerinin tamamına aralıksız hizmet veriyor. 
Bayraklı Belediyesi ihtiyaç duyulan camileri baştan aşağı tadilata alarak yeniliyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da yenilenen camilerdeki çalışmaları yerinde görmek için ziyaretler geçekleştiriyor. İmam ve cami cemaati tarafından kapılarda karşılanan Başkan Karabağ, vatandaşların takdirini ve teşekkürünü topluyor. Cami içinde yapılan tadilat, boya-badana ve temizlikten sonra daha güzel görünüm kazanan camilerde ibadet eden vatandaşlar ve imamlar Başkan Karabağ'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyor.
MERKEZ CAMII SIL BAŞTAN
Son olarak Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı Bayraklı Merkez Cami'nin temelini İl Müftü Vekili, İlçe Müftüsü, CHP Bayraklı İlçe Başkanı ve vatandaşlarla birlikte geçtiğimiz aylarda atmıştı. Göreve geldiği günden bu yana 59 camisi olan Bayraklı'nın bütün camilerine tek tek girerek temizlediklerini ifade eden Başkan Karabağ, "Bu temizlik çalışmalarını şov olsun diye yapmadık. Secdeye giden alınların yerinin temiz olmasını istedik. İnsanın girdiği her mekân Belediyenin temizlemek zorunda olduğu alandır, diye düşündük. Böylece Türkiye'ye örnek olacak çalışmayı Bayraklı'dan başlatmış olduk. Bu hassas yaklaşımımız da cami cemaati tarafından her zaman takdirle karşılandı. Bölgemizdeki bütün camilerin eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Bu camimizin de bitirilmesi konusunda katkımızı sonuna kadar koyacağımızın sözünü veriyorum" demişti. Aynı şekilde Katıldığı başka bir etkinlikte alevi vatandaşlara seslenen Başkan Karabağ, ilçede bulunan bir cemevinin yetersiz olduğunu ifade ederek, yakın zamanda yeni bir yer bulunması halinde ikinci cemevini açmak istediklerini belirtti. 1 Ekim 1995 yılında Afyon Dinar Depremi'nin ardından kullanılamaz raporu verilen Bayraklı Merkez Camii'nin yeni görünüme kazandırılması için ise çalışmalar hızla sürüyor.
BAŞKAN KARABAĞ'A TEŞEKKÜR
Gümüşpala erkek öğrenci yurdu yetkilileri ile geçtiğimiz günlerde yurt binasındaki kahvaltıda da bir araya gelen başkan Karabağ'a yurt yöneticileri, camilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. İzmir'deki öğrenci yurtlarının konuşulduğu toplantıda göreve geldiğinden bu yana ayrımsız tüm ibadethanelerin bakım, onarım ve temizliğini üstlenen Bayraklı Belediyesi'nin bu çalışmasının yerinde olduğunu vurgulayan yetkililer, bu hizmetin Türkiye'de bir çok belediyeye örnek olması gerektiğini belirtti.



Editör: TE Bilişim