Bayraklı’ya 4,5 Yılda 350 Bin Ton Asfalt Bayraklı’ya 4,5 Yılda 350 Bin Ton Asfalt
 Ege Bölgesi’nin çeşitli illerinden gelen 120 devenin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Hasan Karabağ, “Bizim güreşlerimizde kan, vahşet, gözyaşı yok. Birlik ve beraberlik var” diyerek, etkinliklerin süreceğini ifade etti. 
Bayraklı Belediyesi tarafından Smyrna Meydanı'nda 3’üncü Geleneksel Deve Güreşleri Festivali düzenlendi. İzmir dışında Muğla, Aydın, Denizli, Balıkesir, Antalya ve Çanakkale'den getirilen 120 devenin güreştiği etkinlikte şampiyonluk için çekişmeli müsabakalar yaşandı.
Etkinliğin açılışını vatandaşlara karanfil dağıtarak yapan Başkan Hasan Karabağ, her yıl katılımı artan etkinlik için Ege Bölgesinin çeşitli illerinden de gelen vatandaşları alanda görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, bu geleneği sürdüreceklerini kaydetti. Etkinlikte Başkan Karabağ’a desteklerinden dolayı deve güreşleri tertip komitesi tarafından altın kaplama kupa hediye edildi. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere de plaket takdim edildi. İzmir’e gelen turistler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da güreşlere ilgi gösterdi. Festivalin düzenlendiği Smyrna Meydanını dolduran yaklaşık 60 bin vatandaş güzel havanın da avantajıyla şölen havasında bir gün yaşadı. Şenlik daha başlamadan alanı dolduran vatandaşlar, bir yandan mangal keyfi yaptı, diğer yandan güreşen develeri izleyerek, eğlenceli bir hafta sonu geçirmenin tadını çıkardı.


GELENEK SÜRECEK
Bayraklı Deve Güreşleri Festivali’nin kent merkezinde yapılan en büyük organizasyon olduğunu vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, örf ve adetlerin, medeniyetlerin harcı olduğunu belirterek, "Bir Ege Kültürü olan deve güreşlerine Bayraklı Belediyesi olarak sahip çıkıyoruz. Ülkemiz birlik ve beraberlik temelinde kurulmuştur. İlk iki yıl düzenlediğimiz etkinlikleri yüzlerce dünya ülkesine tanıttık. Burada boğa güreşlerindeki gibi kan yok, vahşet yok, develere zulmetmek yok. Türkiye'ye bağlılık, birlik ve beraberlik var. Bu gelenekler birliğimizi bozmak isteyenlere en güzel cevaptır. Biz Atatürk'ün izinde Türkiye'yi kalkındırmak için halkımızın gücüyle buradayız. Bize düşen görev bu geleneğimizi yaşatmaktır. Katılımın her yıl artması da ayrıca mutluluk veriyor. Bu tür etkinliklerle birlik, beraberlik ve kardeşliklerimiz de artacaktır" dedi.


14 ŞAMPİYONA KUPA
Festivalde güreşlere katılan develer yaşlarına göre baş üstü, baş ve baş altı kategorilerinde gün boyu yarıştı. Müsabakalar sonucu dereceye giren 14 deve sahibine ise düzenlenen törenle kupaları verildi. Kara Mehmet, Sancakbey, Çakıcıbey, Gezer, Pazarlıoğlu, Mutlu, Çılgın Mis, Zabıta 2, Cihan Efe, Akın Bey, Kardelen, Bahriyeli, Küçük Ali, Çılgın Kemal adlı develerin sahipleri günün şampiyonları oldu.



Editör: TE Bilişim