Bayraklı'ya İzmir’in En Modern Kent Meydanı Bayraklı'ya İzmir’in En Modern Kent Meydanı
Doğançay Meydanı’nda toplanan yüzlerce vatandaşın konsere ilgisi yoğun oldu. Etkinliğe başta Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, Bayraklı Belediyesi Meclis üyeleri ve muhtarlar hazır bulundu. Hıdırellez Konserinde sahneye ilk olarak şef Özge Gökçe Dinçer yönetimindeki Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu çıktı. Bayraklı halkı ve belediye çalışanlarından oluşan Halk Müziği Korosu dillere pelesenk olan türküleri tek bir ağızdan seslendirdi.

Doğançay halkı da söylenen türkülere kimi zaman oynayarak eşlik etti. Türkülerin ardından Ege Üniversitesi Halk Oyunları bölümü öğrencileri semah gösterisinde bulundu. Bağlama eşliğinde semah eden gençler büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından Türk Halk Müziğinin genç sesi Nilüfer Sarıtaş sahneye çıktı. Sarıtaş Türkiye’nin yedi bölgesinden söylediği Türkülerle Doğançay halkını adeta coşturdu. Piste çıkan vatandaşlar zeybekten horona, halaydan Tokat elliğine kadar birçok halk oyunu bir arada oynadı. Başkan Hasan Karabağ da kimi zaman vatandaşlarla birlikte oynanan oyunlara eşlik etti.

Doğançay halkından gurur duyduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Hasan Karabağ, “Türkiye’de başka bir Doğançay yok. Türkiye’de Doğançay gibi yüzünü Atatürk’e, Türk Bayrağına, Hacı Bektaş Veli ve Hz. Ali’ye dönmüş çok az yer var. Ve ben sizin Belediye Başkanınız olmaktan gurur duyuyorum. Belediyemizde alışan Doğançaylılar bizim anlımızın akı. Allah sizden razı olsun. Sizi çok seviyorum” dedi.

Başkan Karabağ gecenin sonunda Nilüfer Sarıtaş’a çiçek hediye ederken gecenin ev sahibi Doğançay Muhtarı Kapancı Utku’da şef Özge Gökçe Dinçer’e çiçek takdim etti. Hıdırellez Konseri Sarıtaş’ın söylediği son Türkü’de çekilen halayla son buldu.


Editör: TE Bilişim