Bayraklı’dan geri dönüşüme günde 2 ton destek Bayraklı’dan geri dönüşüme günde 2 ton destek
 Ekipler, kaldırımları işgal eden dükkan sahiplerini uyararak, vatandaşların yürümesine engel olan ve görüntü kirliliği oluşturan malzemeleri yol üzerinden kaldırdı. 
Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri, denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Gümüşpala ve Nafiz Gürman mahallelerindeki kaldırım işgallerini önlemek için harekete geçen ekipler, ani baskınlarla vatandaşların kaldırımlarda yürümesine engel olan esnafın malzemelerinin kaldırılmasını sağladı. Olası olaylara karşı çevik kuvvet ekiplerinden de destek istenen denetimlerde, bir hafta önce yapılan uyarılara hemen hemen tüm esnafın uyduğu görüldü. Uymayanların işgal malzemeleri ise kaldırıldı.



Daha önce de belirli aralıklarla farklı semtlerde yürütülen çalışmaların, önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi. Yetkililer, kaldırım işgaline kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ifade ederken, Bayraklı’nın tüm semtlerinde sıfır işgal parolasıyla çıkılan yolda kurallara uymayan esnafa ise, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre 88 TL cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
Öte yandan, megafonla ses yayını yapan seyyar satıcılara karşı da çalışma başlatan Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda gürültü oluşturan megafonlu satıcıların megafonlarına el koyarak, 88 lira ceza kesiyor.



Editör: TE Bilişim