Şehit Çakmak'ın Acı Haberi Baba Ocağına Ulaştı Şehit Çakmak'ın Acı Haberi Baba Ocağına Ulaştı
Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker’in çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Başkan Karabağ daha sonra Kaymakam ve Garnizon Komutanı vekili ile birlikte Osman Çınar Ortaokulu’nda düzenlenen 23 Nisan törenlerini takip etti. Başkan Karabağ kendisine yakın ilgi gösteren çocuklarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, kendisine takdim edilen çiçekleri kabul etti.
Başkan Hasan Karabağ törenlerin bitmesinin ardından Sevgi Yolu’na dönerek vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer ve partililerle buluşan Karabağ çalınan 10. Yıl Marşı eşliğinde bir kez daha Atatürk Anıtı’na geldi. Başkanlar sırasıyla CHP İlçe Başkanlığı ve Bayraklı Belediyesi çelenklerini sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin arından Başkan Karabağ vatandaşlara seslendi.
TÜRKİYE BUGÜNLERİ DE AŞACAK
“Sabah ayrı, öğlen ayrı çelenk koyma töreni dünyanın neresinde var bilmiyorum” diyerek sözlerine başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İnsanlara milli bayramları neden kutlatılmaz anlamış değilim. Biz bayramlarımızı kutlamak istiyoruz. Çelenklerimizi koymak istiyoruz. Bir genelge geldi. Sadece İlçe Milli Eğitim Müdürü koyacak dediler. Seneye ona da koydurmazlar. Öyle görünüyor. Biz çok iktidarlar, ihtilaller gördük. Ben yaptım oldu diyen kafaları çok gördük. Türkiye bugünleri aşacak. Bugünleri aşarken elbet bedel ödeyenler de olacak. Biz Türkiye Cumhuriyetini sevenler, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlı kalanlar bir ölür bin doğarız. Sessizliğimize bakıp bu tablo hiç değişmeyecekmiş gibi düşünenler bu ülke bundan daha zor günleri aşmıştır. Ve hep Cumhuriyet değerlerini korumuştur” diye konuştu.
DEDELERİNİN KEMİKLERİNİ SIZLATMASINLAR
Dünyada Türk bayrağı kadar hiçbir bayrağın örnek alınmadığına dikkat çeken Başkan Karabağ, “Tunus, Cezayir, Pakistan, Azerbaycan, Malezya gibi ülkeler bayraklarına ay yıldız koymuşlardır. Çünkü ay yıldız sadece Türkiye sınırlarında kullanılan bir bağımsızlık sembolü değildir. Ulusla kurtuluş savaşımızı kendilerine örnek aldığı için koymuşlardır. Bayrağımız işgale uğramış, sömürge olmuş, mazlum ulusların sembol aldığı bir bayrak haline gelmiştir. Ay yıldızlı bayrağı Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında görmek istemeyenler yanlarına çok yıldızlı Amerikan ve AB bayraklarını koymak istiyorlar. Ama unutmasınlar ki Türkler ve Kürtler 1914’de işgal edilen Anadolu’yu Mustafa Kemal’in önderliğinde İngiliz Yunan Fransızlara karşı şehit olarak kurtardılar. Kürdistan hayaliyle yanıp tuştanlar unutmasınlar ki bu ülkeyi emperyalizmden kurtaranlar arasında onların dedeleri vardır. Dedelerinin kemiklerini sızlatmasınlar” diye konuştu.
BAYRAKLI DÜŞMANLARIN ELİNE GEÇMEYECEK
Başkan Karabağ, “Bayraklı, toprak rantı peşinde koşanların, gericilerin, yobazların, Atatürk düşmanlarının eline geçmeyecektir. Seneye 29 Martta seçim var. Ben size buradan bir toplanma çağrısında bulunuyorum. Seneye Ümit Boz tesislerinde 23 Nisan’ı hep birlikte kutlayalım” dedi.

Editör: TE Bilişim