Bayraklı’da sağlık semineri: “Meme kanserine dur diyelim” Bayraklı’da sağlık semineri: “Meme kanserine dur diyelim”
2009 yılından göreve başladığından itibaren her fırsatta Bayraklı'nın yeşil alan konusunda zayıf olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçeyi yeşille kaplamak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bugüne kadar 100 bin metrekare alan yeşillendirilirken, kişibaşına düşen yeşil alan miktarı ise, 2.66 metre kareye ulaştı.
Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Bayraklı'daki yeşil alan miktarının artırılması için çalışmalarını hızla sürdürürken, bugüne kadar toplam 100 bin metre karelik alanda kurulan parklarla ilçede yeşil alan miktarı yükseliyor.
Buna göre 2009 yılında devralınan toplam yeşil alan miktarı 749 bin 946 metrekareyken, şuan itibariyle bugüne kadar yapılan çalışmalar sonrası Bayraklı'daki toplam yeşil alan miktarı 853 bin 90 metrekareye çıktı. İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarıise 2009 yılında 2.33 metrekareyken, bugün gelinen noktada kişi başına 2.66 metrekare yeşil alan düştüğü belirtildi.
2013-2014 dönemi eklenmesi planlanan yeşil alan miktarı ise 20 bin metrekare olarak belirlendi ve bu oranın büyük bölümünde çalışmalar tamamlandı. Öte yandan her yıl mevsimlik çiçekler dikerek ilçenin görünümünü de değiştiren belediye ekipleri farklı türlerde yıl içinde 85 bin çiçek tohumu dikti. Yılda ortalama 250 bin çiçekle renklenen bahar ve yaz mevsimlerinde Bayraklı'da bu yıl sonuna kadar 275 bin çiçek ilçeyi süsleyecek.
YEŞİL ALANLAR ARTACAK
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kentsel dönüşüm projesinin tanıtım toplantısında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, her fırsatta dile getirdiği yeşil alan sıkıntısının kent yenileme projesi ile de sona ereceği müjdesini verdi.
Son dört yılda yapılan çalışmalarla ilçenin yeşil miktarı oranında artış yaşadığını da ifade eden başkan Karabağ, proje kapsamında bu oranın 4 kat daha artacağını duyurdu. Çarpık yapılaşmanın hakim olduğu ilçede yeşil alan görülen yerlerde evlerin olduğunu söyleyen Karabağ, İzmir'de yeşil alanlara daha çok ihtiyaç olduğunu da vurgulayarak, Bayraklı'nın giderek artan marka değeri ile birlikte gelişirken, yeşil alanlarının da aynı oranda büyüyeceğini belirtti.


Editör: TE Bilişim