Çanakkale’de feci kaza Çanakkale’de feci kaza
 Sabah saatlerinde belediye ek hizmet binası önünde, "Beni yaktınız" dedikten sonra üzerine benzin dökerek kendisini ateşe veren 52 yaşındaki Hafize Ö.’nün sahibi olduğu büfe hakkında belediye tarafından yıkım kararı çıkarıldığı öne sürüldü. Bir anda alev topuna dönen kadına ilk müdahaleyi, askerden tezkere alarak memleketine dönen ve evine gitmek için eski otogar önünde servisten inen bir genç yaptı. Üzerindeki montla kadını söndürmeye çalışan vatandaşın imdadına ise, yolun karşı tarafında bulunan bir lokantanın işletmecisi Mehmet ve oğlu Basri Can Taşkın yetişti.
Dehşet anını anlatan Basri Can Taşkın, “Biz lokantada kahvaltı ediyorduk. Yanımızda çalışan bayan, kadının kendisini yaktığını görünce bağırdı. Hemen yangın tüpünü alarak koştuk. Kadın yerde yuvarlanıyordu. Allah’tan çok fazla yanmadı. Hemen müdahale ettik” dedi. 
Mehmet Taşkın ise, “Kadının tutuştuğunu gördüm. Saçları yanıyordu. Yüzü bana dönüktü. Yan çevirip kafasının arkasından yangın söndürücüyü sıkarak söndürdüm” diye konuştu.
Öte yandan Çanakkale’de açıktan bidonla benzin satışı valilik kararıyla yasaklandı. Benzinlikler, bidonla yakıt almak isteyenleri polise bildirmek zorunda. Sabah saatlerinde, Hafize Ö.’ye pet şişeyle yakıt satan benzin istasyonu çalışanı hakkında da bu karara uymadığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.


İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim