İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele için ‘orman benim’ kampanyası düzenlendi İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele için ‘orman benim’ kampanyası düzenlendi
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce baraja su takviyesi konusunda geçtiğimiz günlerde proje ihalesi yapıldı. Yüklenici firma proje hazırlıkları için sahada çalışmalara başladı. Öncelikli olarak Beydağ’da yer alan Tasavra Çayı ile Bademli’de oluşturulan sulama göletinin fazla suyunun çelik borularla Beydağ Barajı’na aktarılması amaçlanıyor.
Beydağ Barajı’nda oluşabilecek yetersizliğe karşı böyle bir önlemin alınmasının çiftçileri rahatlatacağını ifade eden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, projenin hazırlanmasının ardından konuyla ilgili DSİ’nin yapım ihalesine çıkacağını söyledi.
Kaptan, “Beydağ Barajı, yaklaşık 19 bin 500 hektarlık alanı sulayacak. Türkiye’nin önemli sulama projelerinden birisi gerçekleştiriliyor. Sulama konusunda yağışın yetersiz olması gibi tehlikelere karşı baraja su takviyesi yapılması konusunda DSİ bir çalışma başlattı. Geçtiğimiz günlerde proje hazırlanması için proje ihalesi açtı. Bununla ilgili alanda çalışmalarda başladı.
Bölgemizde Tasavra Çayı’nın özellikle kış aylarında coşkuyla akıp Küçük Menderes’e karıştığını görüyoruz. Bu debisi yüksek çaydan baraja takviye yapılması gündemde. Ayrıca Bademli’de inşa edilen barajın da fazla suyu var. Bu barajdan da çelik borularla Beydağ Barajı’na su taşınarak gerekli takviyeler yapılacaktır.Bozdağlar ve Aydın Dağları’ndaki su havzalarının da Beydağ Barajı’nı beslemesi üzerine çeşitli araştırmalar var. Bu araştırmalar neticesinde bir plan belirlenerek Beydağ Barajı’nın su kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma bizim açımızdan memnuniyet verici. Şu anda sulama kanallarının inşası ve toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Bunun yanında baraja takviye çalışmaları da yakında başlayacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim