Meclis üyesi Engin Kolcu, son yolculuğuna uğurlandı Meclis üyesi Engin Kolcu, son yolculuğuna uğurlandı
 Binali Yıldırım’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Yorulmaz, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut eşlik etti. 

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde "İzmir'e Binali Yıldırım gerek" sloganları arasında konuşmasına başlayan Binali Yıldırım, "İbrahim Etmez Yorulmaz’ın bitmez tükenmez bir enerjisi var. Yorulmuyor ama projelerini anlatırken terledi. Kolay değil, yılların biriken sorunlarının üstesinden gelmek için Aliağalı hemşehrilerim karşısında söz vermek kolay değil.

Buraya çok söz verenler geldi. Bir elinize güneşi, bir elinize ayı vaat edenleri gördünüz. Yıllar geçti, İzmirli yine aynı vaatleri dinleyecek. Bırak şimdi vaatleri, projeleri de 10 yıldır söyleyip yapmadıklarınızı konuşalım. Bitmeyen metroyu, çalışmayan teleferiği, yapılmayan otoparkı, çözülmeyen trafik sorununu, kültürü, işsizliği konuşalım.


Şimdi gün geçmişin hesabını verme günüdür. Geleceğe randevu istemek için geçmişinizin hesabını burada vereceksiniz. Verdiğiniz vaatlerin yapıldığını gelin burada söyleyin" dedi.


“BIRAKIN İZMİR TARİH YAZSIN”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe belediye başkan adayları listelerinin açıklanmasının ardından kavga ortamının yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, “Şimdi rakiplerimiz İzmirli seçmenleri garanti görüyor. Yok o ilçe senin, bu ilçe benim kavgası yapıyorlar.

Akıllarındaki oyunu ortaya koyuyor, kendi çantalarında keklik gibi paylaşım yapıyorlar. Sonra ‘İzmir’e hizmet yapacağız’ diyorlar. İzmir bunun hesabını sorar. İzmir bunun hesabını öyle bir soracak ki kendilerine gelemeyecekler. Yeter artık İzmir’i hizmetsizliğe mahkum ettiğiniz, yeter artık bu şehrin ilerlemesini kalkınmasını engellediğiniz. Yeter artık düşün İzmirlinin yakasından da İzmir şaha kalksın, İzmir tarih yazsın” şeklinde konuştu.


“SEN ÖNCE 4 KİLOMETRELİK METROYU BİTİR”

Aliağa’nın Türkiye’nin en gelişmiş 3 ilçesinden biri olduğuna işaret eden Yıldırım, “Aliağa’da organize sanayi bölgesi, fabrikalar var. Türkiye ihracatının kalbinin attığı ilçedir Aliağa. Menemen’den Aliağa’ya kadar devam eden bölünmüş yol dışında ne yapıldı. Aliağa’ya çevre yolu yapıldı mı? İşte bizim ilk işimiz çevre yolu yapmak.

İlçeyi çevre kirlenmesinden kurtarmak için, trafiği rahatlatmak için mutlaka bir çevre yoluna ihtiyaç var. Bunu yapacağız. Otoyol İzmir çevre yolundan başladı, Menemen’e kadar uzandı. Bu sene Aliağa’ya da gelecek. Aliağa’ya otoyol lazım. Aliağa’dan Çandarlı’ya yapımı devam eden, 5 bin hemşehrimize iş ve aş sağlayacak Çandarlı Kuzey Ege Limanı'na bağlayacağız.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı diyor ki; ‘10 bin kilometredeyken aldığım raylı sistemi 92 bin kilometreye çıkardım’ diyor. Koca bir yalan. Sen önce 4 kilometre metroyu bitir, ondan sonra konuş. İZBAN’ın 1999’daki halini biliyorsunuz.

Hizmette siyaset olmaz, hizmet millet için. Her şeyi bırakacaksınız, bu İZBAN’ı yapacaksınız. Belediye bizim partimiz değil demedik. Bundan mağdur olacak olan İzmirli hemşehrilerimiz diye düşündük. Ve onun için İZBAN’ı Aliağa’dan havalimanına kadar uzattık. Her gün 600 bin hemşehrimiz, Aliağa organize sanayide çalışan herkes rahatlıkla kullanıyor” ifadelerini kullandı.





“FABRİKALARDA ÖNCELİKLE ALİAĞALI HEMŞEHRİMİZİ İSTİHDAM EDECEĞİZ”

Aliağa’nın Türkiye’nin en yüksek vergisini ödediğini, verimli üretim yaptığını ancak Aliağalı vatandaşın tesislerde istihdam edilmediğine dikkat çeken Binali Yıldırım, “Burada bulunan sanayi tesislerinde, fabrikalarda Aliağa’da yaşayanlardan ne kadarı çalışıyor? Bizim için üretim yapan fabrikalara işçi alınacaksa öncelik Aliağalı hemşehrilerimiz olacak. Yok öyle külfetini Aliağa çekecek, nimetini başkası sürecek. Bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.


Yıldırım, 11 yıldır Türkiye’nin doğusuna, kuzeyine, güneyine, her bir yöresine yaptıkları icraatların, önümüzdeki 5 yılda İzmir’e neler yapılabileceğinin en büyük ispatı olduğunu vurguladı.

“BİZ KOLTUK KAVGASINDA DEĞİLİZ”

Türkiye’nin zenginleştikçe araç sayısının da arttığını ve bu nedenle trafik sorununun çözümüne önem verdiklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Trafiği çözmenin bir yolu da otopark yapmak, caddeler açmaktır. Aliağa ülkemizin üreten, kalkınmasını artıran en büyük ilçe olmaya devam edecek. Bu özelliği devam edecek ama sorunlarıyla birlikte yaşama özelliğinin de sona ermesi gerekiyor. Bunun için genç, dinamik, güler yüzlü, tecrübeli başkan Yorulmaz’a ihtiyaç var. Adayımızın hizmet aşkını en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Başkan adayımızın başarısını biliyorsunuz. 20 yılı aşan belediyecilik tecrübesiyle en güzel hizmeti yapmak için çalışacak. Biz koltuk kavgasında değil, hizmet sevdasında bir ekip olarak geliyoruz.”

“YAPACAĞIZ DEMİYORUZ, YAPIYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise şöyle konuştu: “Adaylarımızı Aliağalı hemşehrilerimizin desteğine emanet ediyoruz. Onları kollayacağınıza, destekleyeceğine inancımız sonsuz. Bizim için gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır.

Okula gittiğiniz zaman kitaplarınızı hazır buluyorsunuz. Zannediyor musunuz ki bu AK Parti’den önce de böyleydi. Hayır. Başbakanımız ‘geleceğimiz çocuklarımızdır’ dedi ve öğrencilerin kitaplarını masasının üzerine koydu. Bunu bilen, gençlerden başlayıp yaşlısına kadar en büyük saygısını gösteren iktidarın mensubuyuz.

Biz hiçbir zaman ‘yapacağız’ demiyoruz. Çünkü yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatını oluşturuyor. İlçelerimizin büyükşehirle uyum içinde çalışması çok önemli. Bunun için de ‘Büyükşehirde Binali Yıldırım, Aliağa’da İbrahim Ethem Yorulmaz’ diyoruz. Adaylarımızı destekleyerek, İzmir’e daha iyi hizmetler sunmanın yolunu açmış olacaksınız.”


“UN VAR, YAĞ VAR, ŞEKER VAR; HELVA YAPAN YOK”

Aliağa’da insan sağlığına ve çevreye verdiği önemi vurgulamak amacıyla seçim çalışmalarına bisiklet etkinliği düzenleyerek başlayan Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Yorulmaz ise yaptığı konuşmada, Aliağa’nın Türkiye’nin en zengin ilçeleri arasında olduğunu ancak hiçbir icraatın yapılmadığını söyledi. Yorulmaz, şunları kaydetti:




“Yapılanlar ortada. Yağ var, un var, şeker var. Ama bunları bir araya getirip helva yapacak kimse yoktu. Şimdi var. Bizim işimiz insana, gönüllere hizmet, başka bir işimiz yok. İnsana verdiğim önemi göstermek için kampanyamı bisiklet etkinliğiyle başlattım. Bisiklet sağlıklı yaşamın, temiz çevrenin simgesidir.

Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir nesil için hep birlikte bu etkinliği sürdüreceğiz. Aliağa’nın otopark ve trafik sorununu da çözeceğiz. Aliağa’nın hızlı göç almasıyla bazı çevre sorunları çıktığı gerçek.

Sürdürülebilir kalkınma yanında sürdürülebilir çevre konusuna da önem göstermeliyiz. Herkesin sesini dinleyeceğiz, vatandaşların, STÖ’lerin inisiyatif almasına öncülük edeceğiz. Aliağalı biri olarak hangi sorunların olduğunu ve çözüm yollarını çok iyi biliyorum. Kampanyamızda bunun için de ‘bilen gelsin’ dedik.

Belediyecilik sadece altyapı yatırımlardan ibaret değil. Bu kapsamda biz de toplumsal kesimlerin yararlanabileceği, vakitlerini daha iyi değerlendirebilecekleri, parkları, meslek kurslarını, tesisleri sağlamak istiyoruz. 30 Mart’tan itibaren bize yetki verdiğinizde her birini, hayatımıza dair her alanda kalıcı eserler kazandırma sözü veriyoruz.

Sahil düzenlemeleri, sanat merkezleri, spor kompleksleri, okullar, hastaneler, bilim merkezleri ve yığınla hedeflerimizi gerçekleştirmek için geliyoruz. Karşınıza çıkacak her aday bir şey vaat edecek. Ama bizim farkımız belediyeciliğin ustası bir liderimiz var.

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanlığının ardından yakaladığı mucizevi başarısına herkes şahit. Çok iddialı söylüyorum, bugün Türkiye’nin neresi olursa olsun, AK Parti'li ilçelerde insanların mutluluğu ortada. Kayseri’yi biliyoruz, Konya’yı biliyoruz, Bursa ve İstanbul’u biliyoruz. Aliağa ve İzmir’i de birlikte bileceğiz ve göreceğiz.

Seçimlerde büyük bir şansımız daha var. Son 10 yılda yakalanan kalkınma hamlesinde Başkanımıza katkı sağlayan Binali Yıldırım var. Dar zamanlarımızda her zaman yanımızda oldu, bize güç verdi. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için gecemizi gündüzümüze katacağız.”
Editör: TE Bilişim