ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
 Hayat İzmir Projelerine de değinen Binali Yıldırım, ‘’Bu projeler kapsamında İzmir, kültürün, sanatın ve turizmin başkenti haline gelecek’’ dedi. 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve AK Parti Balçova Belediye Başkan Adayı Hasan Özcan’ın da katılımıyla, Balçova merkez seçim bürosunun açılışı yapıldı. Halkın yoğun ilgisiyle birlikte açılış, miting havasına büründü.

Binali Yıldırım, Balçovalı’nın ve İzmirli’nin sorunlarına değindi. Yıldırım, ‘’On yılda 3 km metro yapanlar, vatandaştan bir beş yıl daha isteyip 30 km daha metro yapacaklarını söylüyorlar, buna kim inanır? Sırtını dağa yaslamış, denizden kopmuş bir Balçova var, Balçova yıllardır hasret kaldığı hizmete AK Belediyecilikle kavuşacak.

Türkiye’de iki tane 10 yıl var, birincisi 76 milyon vatandaşa ulaşan erişen, hizmet edip Türkiye’yi ileriye taşıyan AK bir 10 yıl, ikincisi de İzmir’i geriye götüren, yerel yönetimle hizmete hasret bırakılan bir 10 yıl var.

Hayat İzmir projeleriyle İzmir, kültürün, sanatın ve turizmin başkenti haline gelecek’’ diye konuştu. Binali Yıldırım, yerel yönetime de yüklenerek, ‘’Bize hayal kuruyorlar diyerek, hayalet gibi belediye başkanlığı yapıyorlar, seçimden seçime görünüp kayboluyorlar. Biz onlar gibi olmayacağız, AK Belediyecilik vatandaşla el ele birlikte yürüyecek’’ dedi.

‘’TELEFERİK 7 YIL ARADAN SONRA TEKRAR FAALİYETE GEÇECEK’’

AK Parti Balçova Belediye Başkan Adayı Hasan Özcan ise, mahalle mahalle Balçova’nın sorunlara değinerek, Balçova’da yeterli mezarlık olmadığını, vefat edenlerin Buca’ya gömüldüklerini, teleferiğin Balçova’nın simgesi olduğu halde 7 yıldır çalışmadığını ifade etti.

Özcan şöyle konuştu: ‘’Çetin Emeç Mahallesi’nde insanlar kazma kürekle kendi yollarını yapıyorlar. Bu Balçova’ya reva mı? Çok amaçlı spor salonu yapacağız dediler, Eğitim Mahallesi jeotermal kaynaklarla ısıtılacak dediler, sözlerini tuttular mı?AK Belediyecilik ile Balçova halkına verilip tutulmayan sözlerive daha fazlasını yerine getirmek için biz buradayız, 30 Mart günü hizmeti seçin, sizi 10 yıldır oyalayanlardan hesap sorun.’’

ÇİĞ KÖFTE EŞLİĞİNDE TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Açılıştan sonra Binali Yıldırım ve Hasan Özcan, Şanlıurfalılar Dayanışma Derneği’ne geçerek, çiğ köfte eşliğinde türkü söyleyerek yorgunluk attılar. Binali Yıldırım, ‘’Doğduğumuz yerler farklı, yaşadığımız yerler farklı ama doyduğumuz yer aynı, ne kadar güzel bir şey.

Hem geçmişimizi muhafaza edeceğiz hem de geleceğimizi inşa edeceğiz. Bu yüzden kenetlenmemiz lazım, kardeşliğimiz daim olsun. 30 yıldır büyük kayıplar yaşadık. Çözüm sürecini başlattık. Artık şehit vermiyoruz, analarımız yas tutmuyor. Kimsenin bundan rahatsız olmaması gerekir’’ dedi.
Editör: TE Bilişim