Karısından dayak yedi Karısından dayak yedi
 İddiaya göre, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin en üst katını 2009 yılında peşin olarak kiraladığını ve en üst katının kaçak yapı olduğu için ruhsat çıkartamadığını ve mağdur olduğunu söyleyen şahıs, afiş asıp binayı ateşe vererek, kendisini binaya kapattı.
Doğan G. isimli şahıs, sabahın erken saatlerinde binanın üzerine büyük bir afiş astı. Afişi astıktan sonra binanın giriş kapısını kaynak yaparak kapatan şahıs, binanın en üst katına çıkarak, lokalde bulunan yorgan ve yatakları yakarak aşağı bıraktı. Bina duvarının dibinde başlayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.
Binanın yangın merdivenine gelen şahsı ikna etmek için polis ekipleri uzun uğraşlar verirken, şahıs ikna edilemedi. Doğan G. daha sonra binanın en üst katına çıktı. İtfaiye ekipleri tokmak ve levyeyle kapıyı açmaya çalışırken, sivil polisler ise giriş kapısının üzerindeki yerden içeri girmeye çalıştı. Binanın kapısı kırılınca polis ekipleri binanın üst katına çıkarak, şahsı ikna çalışmalarına başladı. Olay yerine; Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Yusuf Bilgin, Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik, Başkan Danışmanı Emin Yağımlı gelerek şahsı ikna etmeye çalıştı. Görüşmeler sonucu ikna edilen şahıs polis tarafından gözaltına alındı.
Eylemin sona ermesinin ardından polis ekipleri afişleri indirirken, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkilileri ise kiraya verilen yeri Doğan G.’nin kız kardeşi ve eniştesine devrettiğini, konuyla ilgili ellerinde dilekçe bulunduğunu ifade etti.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


İzmir haber
Editör: TE Bilişim