Tecavüzden yargılanan 8 uzman çavuşun iş akdi feshedildi Tecavüzden yargılanan 8 uzman çavuşun iş akdi feshedildi
Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, 49’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde güvenlik güçleri tarafından, Bingöl ili genelinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında Bingöl ili Sancak beldesi Sarıgümüş Mahallesi’ne bir grup BTÖ mensubunun geleceği istihbaratını alan Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Jandarma Özel Harekat timleri ile icra edilen operasyon esnasında, 10 Temmuz 2012 günü saat 23.50 sıralarında 5 kişilik BTÖ mensubu ile karşılaşılmış, güvenlik güçlerimizin, ‘Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık veren BTÖ mensupları ile silahlı çatışma yaşanmıştır.

Çatışma sonrası arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, aralarında terör örgütünün sözde Yayladere Grup Sorumlusu Serhat Fırat kod M.D.’nin de bulunduğu 3’ü kadın 5 BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirildi. Öldürülen teröristlerin üzerlerinde 5 Kaleşnikof piyade tüfeği, 7 el bombası, 17 şarjör, 1 el dürbünü, 1 büyük telsiz, 1 küçük el telsizi, bir miktar para ve örgütsel doküman ele geçirildi” denildi.

Olayla ilgili adli tahkikatın devam ettiği belirtilen açıklamada, “Son 1.5 yıl içerisinde Bingöl ili genelinde güvenlik güçlerimiz tarafından icra edilen operasyonlarda örgütün sözde eyalet koordinatörü ve bölge sorumlularının da bulunduğu 38'i ölü, 22’si sağ olmak üzere toplam 60 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Bingöl Haberleri




Editör: TE Bilişim