Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı Raporu Yayınlandı Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı Raporu Yayınlandı

Almanya'da Türk bilim insanlari
Özlem Türeci ve Ugur Şahin tarafindan kurulan şirket, yarın hakim karşısına çıkacak. Almanya'da hizmet veren iki hukuk şirketi, müvekkillerinin başvurusu üzerine yargi üurecini başlatti. Yapilan açiklamada, müvekkillerin sağliğinda "kalici hasar" oluştuğu ve bu sebeple tazminat davasi açildigi duyuruldu.
İsmi açıklanmayan kadinin orta yaşlı bir sağlik sektörü çalişan olduğu da belirtildi. Sağlik çalişanının aşı olduktan sonra kalp ritminde bozukluk meydana geldigi ve "beyin sis" yasadiği da vurgulandi. Yarın başlayacak yargi sürecinde kadının BioNTech'ten 150 bin euro (yaklaşik 3.7 milyon TL) tazminat istediği de açiklandi.
Hamburg'da bölgesel mahkemesinde görülecek davanin bu yöndeki yüzlerce iddiadan biri olduğu ve iki hukuk şirketi tarafindan açilan davalardan 1 milyon euroya kadar para istendigi belirtildi.
BioNTech ise dava süreciyle ilgili olarak yaptigi açiklamada, üretilen aşıların güvenlik kontrollerinin yapıldığını ifade etti. BioNTech yetkilileri, "Açilan davada davaci ve avukatlari, koronavirüs asis ile görülen yan etkiler arasinda net bir bağ gösteremedi"

Editör: Ersin USTA