Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon
Sosyal temalara vurgu yapmaya devam eden ve engellileri önemli projelerle buluşturan Beylikdüzü Belediyesi örnek bir etkinliğe daha imza attı. "Bir tohum, Bir fidan, Bir Can" projesi kapsamında 50 engelli öğrenci, Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde fidan tohumu dikti. Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü Serası'nda düzenlenen etkinliğe Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un yanı sıra engelli öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.
Her engelli çocuğun dikili bir ağacı olabilmesi için engelli çocuklarla lale tohumu ve çam ağacı diken Başkan Uzun, öğrencilerle birlikte saksılara tohum ekti. Öğretmenlerinin yardımıyla bitki eken çocuklar, ektikleri bitkilerin kaybolmaması için de saksılara isimlerini yazdı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, herkesin kesinlikle dikili bir ağacı olması gerektiğini vurguladı. Uzun, "Bugünde engelli ailelerine yönelik bir çalışma gerçekleştirdik. ‘Bir tohum, Bir fidan, Bir can’ sloganıyla yaklaşık 50 engelli ve ailesi için hep birlikte fidan ve tohum ektik. Çok anlamlı bir çalışma olduğuna inanıyorum. Her insanın da mutlaka dikili bir ağacı olmalıdır" dedi.

Başkan Uzun, Beylikdüzü İlçesi'nin de kişi başına düşen yeşillik bakımından Avrupa standartlarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Çam fıstığı tohumu diken engelli Serenay Üğdül,"Beni böyle bir organizasyona davet ettikleri için çok mutlu oldum. Bu sayede benimde dikili bir fidanım olacak. Doğduğumdan beri ailemle beraber dikili bir ağacımız olsun isterdik. Artık var. Bu yüzden çok mutluyum" dedi. Serenay'ın annesi Harika Üğdül ise, kendi ve kızı adına çok sevindiklerini ifade etti.

Öğrenciler tarafından ekilen çam ağacı ve lale tohumu, park bahçeleri tarafından fidan haline getirilecek. Fidan haline gelen ağaçlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde saksılardan alınarak belediyenin tahsis ettiği yerlere dikilecek.
Editör: TE Bilişim