Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayakkabı Şoku Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayakkabı Şoku
 Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Yılmaz, iki kademeli olarak açtıkları okuma yazma kurslarından yaklaşık bir yıl içinde 6 bin 400 kişinin yararlandığını söyledi. 
Yılmaz yaptığı açıklamada, bir yıl içinde iki kademeli olarak toplam 659 okuma yazma kursu açtıklarını belirterek, bu kurslardan 5 bin 720'si kadın ve 723'ü erkek olmak üzere toplam 6 bin 400 kişinin eğitim aldığını ifade etti. Halk eğitim merkezi olarak eğitime verdikleri önemden bahseden Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın öncülüğünde önemli projelere imza attıklarını dile getirdi. Kursların okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, "2011 yılının Eylül ayında başlayan ve 2012 yılının Ağustos ayına kadar süren okuma yazma kurslarımıza vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösterdiler. Katılımların oldukça fazla olduğu kurslarımızı iki kademeli olarak gerçekleştirdik. Bu süre içinde toplam 6 bin 400 kişiye okuma yazma kursu verdik. Okuma yazma bilmeyen veya bilip de diploması olmayan vatandaşlarımız da bizlere müracaat ederek eğitimlerini tamamlayabilirler" dedi.
Öte yandan açık ilköğretimden eğitimini sürdüren öğrencilere seslenen Yılmaz, "Açık ilköğretim öğrencilerimizin kitapları halk eğitim merkezimize gelmiş bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde öğrencilerimize kitaplarını dağıtmaya başlayacağız. Açık ilköğretimde okuyanların kitaplarını alabilmesi için halk eğitim merkezimize müracaat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim