Otomobil dereye uçtu: 2 ölü Otomobil dereye uçtu: 2 ölü
 Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alım Destekleme başvurularının başladığını ifade ederek, bu amaçla yüzde 50 oranında hibe desteği sunulduğunu söyledi. 
Yılmaz, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmaya başlanan 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alım Destekleme başvurularının 1 Ağustos 2012 tarihinde başladığını hatırlatarak, proje başvurusunda bulunacak yatırımcıların 30 gün içerisinde proje evraklarıyla birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini bildirdi.
Hibe desteği kapsamındaki makine ve ekipmanlar ise tarla içi damlama, tarla içi yağmurlama, tarla içi mikro yağmurlama, lineer sistem yağmurlama, center pivot sistem yağmurlama, tamburlu sistem yağmurlama ve güneş enerjili sulama sisteminden oluşuyor.
Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim