Tunç Soyer’den; 120 dakika  ücretsiz aktarma müjdesi.  Mart ayında başlayacak Tunç Soyer’den; 120 dakika ücretsiz aktarma müjdesi. Mart ayında başlayacak
 Başkan Kocaoğlu, “Türkiye’de tek belediye hastanesi olarak Eşrefpaşa Hastanesi kaldı. Geçen dönemde yaptığımız yatırımlarla bina, ekipman, ameliyathane ve yeni cihazların alınması yatırımları ile ve siz değerleri doktorlarımızın, hemşirelerimizin, tüm personelimizin katkısıyla çok önemli işler yapıyoruz. Daha büyük işler yapacak potansiyeli de var. Ama maalesef 100 yıllık bir hastaneye kırsalda, köylerimizde, okullarımızda sağlık taraması yapmasının yasaklandığı bir süreci yaşıyoruz. Bundan son derece üzgünüz. Eşrefpaşa Hastanesi, Belediye’nin sosyal projelerini, sağlık projelerini, halkın sağlık yönünden eğitilmesi projelerini yapmayacak da ne yapacak? Bunu da buradan tüm İzmirli hemşehrilerimize duyurmak istiyorum” dedi. Kırsal bölgelerdeki temaslarında, kendilerine çoğunlukla Eşrefpaşa Hastanesi’nin artık neden gelmediği ve sağlık kontrolü yapmadığı noktasında sorular ve dilekleri aldıklarına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz de mecburen ‘bizim yapmamızı engellediler’ diyoruz. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Eğer oraya gidip de bizim sağlık kontrolü yapmamız istenmiyorsa, biz de vatandaşlarımızı otobüslerle buraya getirip onların sağlık kontrollerini yapacağız. Zoru başaracağız. Biz inançla, azimle çalışacağız; kent ve kentliye layık olmaya çalışacağız. Kentin yaşam biçimini değerlerini koruyacağız. Her türlü engeli yasal yollardan aşarak, hizmetimizi ve mücadelemizi sürdüreceğiz.”
KUTSAL MESLEĞİN MENSUPLARI
Gecede meslektaşlarına seslenen Dr. Türkegül Kocaoğlu ise özetle şunları söyledi:
“İnsanı yaşatmayı, acılarını dindirmeyi görev edinen arkadaşlarım, Tıp Bayramınız kutlu olsun. Yeryüzünün en kutsal, en onurlu mesleğini yapıyoruz, ne mutlu bize. Kurtuluş savaşımızda tıbbıyelilerin onurlu direnişi ile sembolleşen bugün, klasik kutlamanın dışında bir anlam taşımaktadır. Dünyada her alanda olduğu gibi tıp alanında bir çok değerler anlamını yitirmekte. İçinde bulunduğumuz sağlık sistemi canımızı sıkıyor. Ama yaşadığımız sıkıntılar ne olursa olsun, hiçbir olumsuzluk bizleri 14 Mart tarihinin anlamını yadetmekten ve kutsal mesleğin mensubu olmanın haklı gururunu yaşamaktan alıkoyamayacaktır.”
Editör: TE Bilişim