Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
 BMC işleri İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde toplanarak eylem yaptı. İşçilerin eylemine bazı sendikalara destek verdi. Eylemde konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, siyasileri işçilerin sorunlarına çözüm üretmelerini istedi. Maaşlarının ödenmemesi halinde İzmir'de büyük bir miting düzenleyeceklerini kaydeden Yıldırım, "Dünyanın 80 farklı ülkesine mal satan, 10 milyar dolar değer yaratan bir iş yerinin kapatılmasına göz yuman yerel ve genel yönetimi kınıyoruz. Bizim şirket sahibinin parasıyla işimiz yok. Hepiniz vasıflı, nitelikli, namuslu, şerefli insanlarsınız. İzmir'in Ticaret Odası nerede? Sanayi Odası nerede? Bugün itibariyle bir gelişme olacağını paylaştılar.




Gerekirse bankaları sabaha kadar çalıştırıp ödeme yapacaklarını söylediler ama biz artık kimsenin yalanlarına inanmak istemiyoruz. Yerel yönetim ve genel yönetim bu belirsizliği ortadan kaldırmazsa Türk Metal Sendikası'nın yetkili olduğu 10 bin kişiyi buraya yığacağım" dedi.

İzmir Türk-İş Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da, "Ben de sizlerin içinden gelen biriyim. Sizler bu mücadeleyi son 40 yılın en büyük mücadelesi haline getirdiniz. Umuyorum bu haklı mücadeleniz sonuçsuz kalmayacaktır" dedi.
Editör: TE Bilişim