Derdi ’’para’’ olmayan tek hırsız Derdi ’’para’’ olmayan tek hırsız
  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin web sitesinde de yayınlanan kılavuz, ÇOMÜ’yü kazanan öğrencilere, üniversite ve Çanakkale hakkında bilgi veriyor. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr Sedat Laçiner, "Çanakkale büyük şehirlerin olanakları ve küçük yerlerin avantajlarıyla bezenmiş ideal bir yüksek öğrenim merkezidir. Türkiye’nin en büyük teleskopuna, ülkenin en iyi kütüphanelerinden birine, çok geniş uygulama imkanlarına sahip bir üniversite olarak her alandan Türkiye’nin en iyilerini çekmek, üniversitemizin en doğal beklentisidir. Sayıları 60 bini aşan mezunlarımızın başarıları ÇOMÜ’yü tercih edecekler için en iyi davetiyedir” dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde bin 400 akademik, bin 100 idari personel görev yapıyor. Üniversitenin öğrenci sayısı ise yaklaşık 35 bin olacak. Öğrencilerin en çok merak ettiği konu olan barınma ile ilgili bilgiler de broşürde yer alıyor. Çanakkale şehir merkezinde, Kredi Yurtlar Kurumu'nun bin 356 kız, 528 erkek kapasiteli yurtları bulunuyor. Bunlardan 620 kişi kapasiteli yurt, Terzioğlu Kampüsü içerisinde yer alıyor. Biga ve Gökçeada’da ise yurtların yapımı sürüyor. Kılavuzda, bütün kent halkının, üniversite öğrencilerinin yer temin edebilmek için örgütlendiği anlatılıyor.

İLK 100’DEN GELENLERE TURİSTİK EĞİTİM
Burs imkanlarının da değerlendirildiği, tanıtım kılavuzunda, S.S. Çanakkale Onsekiz Mart Araştırma Proje Eğitim Kooperatifi ile Çanakkale ilindeki çeşitli vakıf, oda, şirket ve kuruluşların üniversite öğrencilerine çeşitli burslar verdiği belirtilerek, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2011-2012 eğitim-öğretim dönemi itibariyle bin öğrenciye yemek bursu imkanı sağladı. S.S. Çanakkale Onsekiz Mart Araştırma Proje Eğitim Kooperatifi ayrıca dönem içerisinde ihtiyacı olan öğrencilere bir defalık maddi yardım yaptı. Çanakkale’deki bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasında başlatılan kampanya ile 2011 yılı itibariyle 400 öğrenciye ayda 100 TL burs temin etme imkanı doğdu. Ayrıca üniversite, ilk 100’den burayı kazananlara, turistik otelinde 4 yıllık ücretsiz konaklama ve ulaştırma olanağı sunuyor" ifadeleri kullanılıyor.

"DÜNYANIN EN GÜZEL ÜNİVERSİTESİ"
Ana yerleşke olan Terzioğlu Yerleşkesi'nin dünyanın en güzel üniversite manzarasına sahip olduğunun vurgulandığı kılavuzda; yerleşke içerisinde kapalı spor salonu, açık basketbol ve voleybol sahaları, Mediko Sosyal Merkezi, yemekhaneler, Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi Personel ve öğrenci yemekhane, salonları, öğrenci topluluk odaları, otobüs yazıhaneleri, kuaför, market, kantin, kafeteryalar, Troia Kültür Merkezi, amfi tiyatro, 7/24 açık kütüphanenin yer aldığı ifade ediliyor. 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde 150 öğrenci topluluğu da yer alıyor. Öğrenciler, boş zamanlarını bu topluluklar aracılığıyla ilgi duydukları alanlarda çalışma yaparak geçirebiliyor.



İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim