Yeşil Bornova’ya, Çevre Dostu Bank Yeşil Bornova’ya, Çevre Dostu Bank
Bu süre içinde 119 yeni park da tamamlanarak hizmete sunuldu. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartları olan 7 metrekarenin de üzerine çıkaran Bornova Belediyesi, her yıl 3 milyon metrekarelik yeşil alanın bakımını da gerçekleştiriyor 
Bornova Belediyesi, daha yeşil bir çevre yaratmak için yaptığı yatırımlarla adeta ilçenin görünümünü değiştirdi. Her yıl yeni yeşil alanlar oluşturan Bornova Belediyesi, ilçe merkezinde yaşanan alan yetersizliği sorununu da yaptığı kamulaştırmalarla aşıyor. Kenti çiçeklerle donatılırken, yol kenarları ve orta refüjlerdeki düzenlemele çalışmalarıyla görsel kirliliklerde ortadan kaldırılıyor.
119 YENİ PARK AÇILDI
Bornova Belediyesi son dört yılda toplam 488 bin metrekarelik alanı yeşillendirdi. Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü’nün imkanlarıyla yapımı devam eden yaklaşık 100 bin metrekarelik yeşil alan çalışmasıyla bu rakam 600 bir metrekareye yaklaştı. Bornova Belediyesi, yeşil alan oluşturmak için kamulaştırmalar da yaparak kent içinde nefes alacak alanlar oluşturdu.
Bornova sınırları içinde parkı olmayan mahelle kalmadı. Yapılan yeni parkların sayısı 119’u buldu. Bornova Belediyesi, yarattığı yeni yeşil alanlar sayesinde Avrupa ortalaması olan kişi başına 7 metrekarelik yeşil alan standardının da üzerine çıktı. 3 milyon 117 bin 938 metrekarelik yeşil alana sahip olan Bornova’da yaşayan 416 bin 7 kişinin her birine 7.49 metrekare yeşil alan düşüyor.

Editör: TE Bilişim