Eski eşinin arkadaşını vuran zanlı yakalandı Eski eşinin arkadaşını vuran zanlı yakalandı
Bütünşehir Yasası ile mahalle olan ve Bornova Belediyesi’nin sınırlarına giren Beşyol’da saat 13.00’de başlayacak Şenlik kapsamında, kiraz yetiştirme yarışması, konser ve halk oyunları gösterileri düzenlenecek

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Bütünşehir Yasası gereği mahalle olan Bornova’daki 12 köyden biri olan Beşyol’da 8 Haziran Pazar günü Kiraz Festivali düzenlenecek. Bornova Belediyesi’nin ilçeye bağlanarak mahalle olan yerleşimleri ekonomik ve sosyal olarak kalkındırma amacıyla başlattığı “Doğa ve Köy Turizmi” projelerinin ilki olarak planlanan Kiraz Festivali, İzmirlileri ve Bornovalıları buluşturacak.

Katılmak isteyen vatandaşlar için Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 11.30’da ücretsiz servisler kaldırılacak. Saat 13.00’de başlayıp 17.30’a kadar devam edecek festival etkinlikleri kapsamında ‘Kiraz Yetiştirme Yarışması’ yapılacak. Ege Yörükleri Derneği Halk Oyunları Ekibi Gösterisi’yle şenlenecek Festival’de, Cafer İnce, Hasan Aksoy, Ceyhun Şişmanoğlu ve Emine Akmeşe de konser verecek.

Bornova'nın sanayi ve üniversite kenti olmasının yanı sıra doğal güzellikleri ve köyleriyle de önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornovamız bir çok zenginliği içinde barındıran İzmir'in önemli yerleşim merkezlerinden biri. Biz de ilk olarak tüm köylerin katılımı ile Beşyol Köyü'nde Kiraz Festivali düzenleyerek hem kiraz üreticilerine destek vermek hem de köyümüzün güzelliklerini sergilemek istedik" dedi.

Tüm İzmirlileri Beşyol Köyü’nde düzenlenecek Kiraz Festivali’ne davet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Katılan tüm vatandayşlarımızın güzel bir gün geçireceğine inanıyorum. Amacımız; köylerimizin kalkınmasını sağlayıp, buralarda yaşayan vatandaşlarımızın ekonomilerine de katkı sağlamak. Tüm köylerin içerisinde yer alacağı kiraz festivali bu anlamda bir başlangıç olacak. Köylerimizi ve doğal güzelliklerimizi Bornovalılar başta olmak üzere tüm İzmirlilere tanıtmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim