Eski eşinin arkadaşını vuran zanlı yakalandı Eski eşinin arkadaşını vuran zanlı yakalandı
Engelli vatandaşların spora olan ilgisinin arttırılması ve sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla düzenlenen panelde konuşan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova’da yaşayan engelli vatandaşların sportif başarılarına dikkat çekti 
CHP Parti Okulu İzmir İl Genel Meclisi Üyeleri Eşitlik Ekibi ve Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği (ÇÖYDER) tarafından düzenlenen ‘Engelliler ve Spor’ paneli, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, engellileri toplumun genelinden ayırarak farklı bir kesim olarak görmenin yanlış olduğunu, fizyolojik ve biyolojik farklılıkları olan her bireyin, her ortamda ve yaşamın her alanında fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğini söyledi.
Bornova’daki engelli vatandaşların spordaki başarılarına dikkat çeken Başkan Sındır, “İzmir Barışgücü Spor Kulübü ve İşitme Engelliler Spor Kulübü ulusal ve uluslararası düzeyde çok önemli başarılara imza atıyor. İki kulübümüz de gurur kaynağımız. Biz belediye olarak onlara destek veriyoruz, onlar da kazandıkları başarılarla bizim gurur kaynağımız oluyorlar’’ diye konuştu.
Panele katılan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise ‘‘Ülkemizde 10 milyon civarında fiziksel engelli vatandaşımız var. Ancak asıl engellerin kafalarımızda, yüreklerimizde olduğunu unutmayalım. Bu engelleri aşmak fiziki engelleri aşmaktan daha zor’’ dedi.
Moderatörlüğünü İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Doğan Albayrak’ın yaptığı paneled, ÇÖYDER Genel Başkanı Vedat Başer, bireylerin toplumda sosyalleştikleri oranda çeşitli faaliyetlerin içerisinde yer aldıklarını vurguladı. Her 100 engelliden sadece 14’ünün çalıştığına ve sadece 3’nün spor yaptığına dikkat çeken Barışgücü Antrenörü Özcan Aydemir de bu sayının mutlaka artması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim