Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı
Bornova Homeros Festivali’nin üçüncü günü yüzlerce bisiklet sevdalısının katıldığı bisiklet turu ile başladı. Bornova Metro Viyadükaltı’ndan başlayan turda Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da pedal bastı. Bisikleti olmayan vatandaşların Bornova Belediyesi’nin temin ettiği bisikletlerle katıldığı 9 kilometrelik tur Aşık Veysel Rekreasyon alanında bitti. ‘‘Benzin değil, Kalori tüket’’ sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğin bitiş noktasında da çeşitli sürprizler vardı. En yavaş bisiklet kullanma yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Dondurma ve soğuk içecek ikram edilen bisiklet tutkunlarına, 5’i bisiklet olmak üzere 100 adet hediye dağıtıldı.
BORNOVALILAR İÇİN 500 BİSİKLET
Bisikletlerin çekilişini yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, tüm katılımcılara teşekkür ederken müjde de verdi. Anlaşma yaptıkları bir firmanın Bornova Belediyesi’ne 500 bisiklet vereceğini söyleyen Sındır, "Vatandaşların kiralayacağı bisikletler yakın zamanda gelecek. Ege Üniversitesi ile başlattığımız proje çerçevesinde bisiklet yolları ve parkurları oluşturacağız" diye konuştu.

ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER
Bisiklet turunun ardından özellikle çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Festival kapsamında Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ‘‘Fosillere Yolculuk’’ sergisi açıldı. Büyük patlamadan sonra Dünya’nın oluşumu, dinazorlar ve yok oluşları ile ilkel çağların görsel figürlerle anlatıldığı sergi büyük beğeni topladı. Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı’ndaki halat çekme, çuval ve yumurta yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar nefes kesen yarışmalarda heyecanlı anlar yaşadı.
Minikler Atatürk Kitaplığı’nın bahçesinde gerçekleştirilen Resim Heykel İşliği’nde sıra dışı bir deneyim yaşadı. Aralarında Bornova’nın kardeş kentlerinden gelenlerin de yer aldığı çocuklar, ressam ve heykeltıraş Cahit Koççoban’ın yönetimindeki etkinlikte, Homeros’un resim ve heykelini çalıştı.
Her kesime hitap eden bir festival programı hazırladıklarına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Burada kardeş kentlerden gelen çocuklarımız da var. Amacımız Homeros’u her kuşağa ve tüm dünyaya anlatarak ilçemizin daha fazla tanıtmak" dedi.


BAŞKAN SINDIR’DAN BARIŞ MESAJLARI
Bornova Hpmeros Festivali’nde 3. günün son etkinliği Büyük Park içerisindeki Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Yunanlı yazar ve yönetmen Yakovos Kambanellis’e ait ‘Savaş Baba’ adlı oyun, Eğitim-Sen İzmir 4 Nolu Şube Tiyatro Topluluğu tarafından sergilendi. Yazıldığı ilk yıllarda Yunan askeri cuntası tarafından yasaklanan oyunu izleyen Başkan Sındır, "Bu oyun sadece geçmişi değil, günümüzü de anlatıyor. Bu anlamda ders çıkaracak çok şey var. Artık savaşlar bitsin, barış hakim olsun. Tüm dünyaya Bornova’dan bu mesajı veriyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim