Sporun Başkenti Bornova Sporun Başkenti Bornova
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Nevruz şenliğinde coşku dolu anlar yaşandı. Barış ve Kardeşlik vurgusu yapan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, bir de türkü söyledi.

Doğanın uyanışını karşılamak amacıyla kutlanan Nevruz Bayramı bu sene de Bornova'nın dört bir yanından vatandaşı Naldöken'de buluşturdu. Kutlamalara CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Olgun Atila, Sivas İmranlılar Kalkındırma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Gülmez, Naldöken Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Karaman ile çeşitli siyasi partilerin yöneticileri de katıldı.

Bornova Belediyesi Naldöken Kültür Merkezi ve Cemevi önündeki açık alanda gerçekleştirilen şenlikte ilk olarak Ali Ekber Gümüş sahne aldı. Sevilen türkü ve deyişleri seslendiren Ali Ekber Gümüş'e gençlerden oluşan Grup Konak eşlik etti.

Kardeş Türküler sahneye çıktığında ise coşku en üst seviyeye çıktı. Yaklaşık 15 yıldır Anadolu'nun her bölgesinin müziğini yapan, zaman zaman hikayeleri ve kültürleri yeni müzik formalarıyla birleştirerek sunan grup, Nevruz heyecanını Bornovalılarla paylaştı. Güneydoğu'dan Trakya'ya, Ege'den İç Anadolu’ya pek çok yöreye ait ezgilere vatandaşlar da eşlik etti. Halaylar çekildi, zeybekler oynandı.

Başkan Sındır'dan bahar türküsü
Nevruz Bayramı nedeniyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bugün burada İzmir'in her yerinden vatandaşımız var, hep birlikte barış içerisinde bu kültürün, müziğin etrafında toplanıyoruz. Bugün bu coşkuda bize eşlik edem çok değerli müzisyen dostlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde bu kültür geleceğe taşınıyor" diye konuştu.

Başkan Sındır, Ahmed Arif'in şiirinden düzenlenmiş "Dağlarına Bahar Gelmiş Memleketimin" isimli türküyü seslendirdi. Duygu yüklü bu anlarda vatandaşlar da Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a eşlik etti.
Editör: TE Bilişim