Evet.. Bir tarafta ‘’İzmir Aziz’dir Aziz Kalacak’’ sloganları bir tarafta ‘’İzmir’e yakışan Binali Başkan’’

Şimdi biraz gerilere gidelim ve olayın analizini daha net ortaya koyalım.

2013 seçimlerinin çok daha renkli geçeceğine inanıyordu herkes… Mesela Binali Yıldırım kolları ta 1 yıl önceden sıvamıştı.

Evet..

 Binalı Yıldırım için ‘’ İzmir için çalışmalar yaptırıyor Önümüzdeki seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesine aday olacak’’ söylentilerini herkes biliyor. Bu nedenle Ak Parti Büyükşehir’e hiç kimse aday olmazken ilçe adaylarında adeta patlama oluyordu.

Aziz Kocaoğlu’nun önceleri ‘’ yoruldum artık aday olmam’’ sözleri iştahları kabartıyor ve Ak Parti'nin aksine CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığına isimler yağıyordu çığ gibi.

Sonra birden Binali Yıldırım ismi kesinlik kazanınca İzmir’de dengeler tamamen değişti.  Aziz Kocaoğlu Tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığına Talip oldu.

Hem Ak Parti hem Chp ilçe adayları ve mevcut belediye başkanlarını tedirginlik kapladı.

Çünkü;  Chp’nin mevcut en az 10 belediye başkanının Aziz Kocağlu ile arası bozuktu. Eğer Kocaoğlu genel merkezden tam yetki ile dönerse bir çok kişinin kellesi gidecekti. Bunu herkes biliyordu. Keza Ak Parti’de de aynı sorun vardı. Binali Yıldırım ismine kimse itiraz etmezdi, edemezdi de zaten...

Ya o da kendi kadrosuyla gelirse yani tepeden inme olursa nasıl olacaktı…

Ve aynen öyle oldu. Önce Ak Parti Adayları belli oldu ve ilçe yönetimleri, mahalle idareleri karıştı. Özellikle Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Gaziemir, Konak, Bornova, Urla ve tabii ki Karabağlar kazan kaldırdı.

Hepsin de de aynı sorun vardı. Tepeden inme aday sıkıntısı. Herkes sosyal medyada kamera karşısında kendi aralarında, eş dost muhabbetlerinde önce içlerini döktü, kararlı olanlar istifa etti.

Meclis üyeliğine tav olanlar ikna edildi. Sen bidaha ki seçimlerde aday olursun diyerek seçim sonuçlarına kadar sanki ortalık sakinleştirildi… derken bu sefer de meclis üyeliği krizi patlak verdi.

Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Nazmi Kalyoncu meclis listesinin başına yazıldı. 2. Sırada ise daha önce Ak parti hakkında söylemediğini bırakmayan bir isim getirildi ki parti o gece adeta karıştı.

Yine Karabağlar aday Adayı olan Bilal Doğan Konak’tan vizeyi alacak yere yazıldı. Çiğli de Galip Öztürk, Bayraklı'da Ali Kökoğuz ki belediye başkan aday adayıydı,  Bornova’da  İl kadın kolları başkanı ki arkadaşları istifa etti Özen Kızılırmak, Balçova dan İbrahim Görücüoğlu, Gaziemir’den eski belediye başkanı  Adnan Yılmaz aday gösterildi. Yine Tanju Çolak Urla…

Listelere baktığımızda eski belediye başkanı, belediye başkan adaya adayları, eski ilçe başkanı, kadın kolları, gençlik kolları, milletvekili, Teşkilat başkanları gibi uzayıp gidiyor…

herkes 31 Mart sabahını bekliyor. Eğer Ak Parti İzmir’i alırsa sıkıntı yok ama alamazsa o zaman görün kıyametleri.

Gelelim CHP’ye…  CHP’de ki durum daha vahim. Çünkü aday adaylığında patlama yaşandı bu sene… İzmir’in CHP kalesi olmasının bunda çok etkisi var ama esas etken Aziz Kocaoğlu’nun yapacağı kıyımın büyüklüğündeydi... 

Ve öylede oldu. Parti MYK listesi açıklandığı anda İzmir de Kıyamet koptu. En büyük kıyamet konak'ta koptu. Konak’tan başka bir yerde Aday olmam diyen Sema Pektaş’ın Karşıyaka’dan gösterilmesi, Levent Piriştina’nın Buca’dan gösterilmesi, Aliağa, Konak, Çeşme, Menderes, Karabağlar, Çiğli, Güzelbahçe, Karşıyaka, Bornova, urla  bigi bir çok ilçede CHP’liler sokaklara döküldü.  

Son liste Aziz Kocaoğlu’nun istifa resti ile belirlendi ve CHP İzmir adayları şekillenmiş oldu.

Her Şey tamam derken…

İstifalar yürüyüşler protestolar yağmur gibi gelmeye başladı. Ardından ; hainler dönekler, vefasızlar gibi daha dün bir arada olanlar birbirlerine ağza alınmayacak şekilde ağır ithamlarda bulundu.

 

  Bu ortamı firsat bilen DSP bir anda en popüler parti haline geldi. Önce Konak belediye başkanı Hakan Tartan’’ neden aday gösterilmediğimi kimse bana söylemedi’’ diyerek istifa etti ve CHP’ ye geçti.

 

 Onu Urla Belediye başkanı Selçuk Karaosmanoğlu,  Dikili başkan vekili Yusuf Altıparmak,  Menderes belediye başkan aday adayı Arif Ekti, Güzelbahçe eski belediye başkanı Ertan Avkıran, Aliağa belediye başkanı hakkı ülkü, Büyükşehir adayı olan ancak ‘’  yüzüme bakılmadı’’ diyerek istifa eden Hüseyin Aslan ve bir çok belediye aday adayı istifa ederek Dsp’ye Katıldı.

Ercan Tatı, Cevat Durak, Kamil Okyay Sındır, Hakan Tartan, Sıtkı Kürüm,  Metin Solak, Hakkı Ülkü gibi birçok Mevcut başkan neden aday gösterilmedikleriyle alakalı açıklama yaptı ve destekçileri tepkilerini dile getirdi.

Bu kargaşa hala devam ediyor. Ama asıl kıyamet Ak parti'de olduğu gibi 31 mart sabahı kopacak CHP'de.. her hangi bir belediye kaybedilirse varın siz düşünün gerisini... 

Şimdi soruyorum sizlere değerli okuyucularım;

Koltuk mu çok rahat yoksa hizmet etme arzusu mu ?

Giden mi dönek, hain  aday göstermeyenler mi vefasız ?

Koltuğa yapışanlar mı, Herşey benim istediğim gibi olsun diyenler mi ?

 

Ben şunu bilirim arkadaş; Meclis üyeliğinin ilk sırasına yazılmak için Belediye Başkan aday adayı olacaksın…

Kontenjandan girmek için İlçe de yada ilde yönetici olacaksın…

Paran varsa aday olacak paran yoksa oy veren olacaksın…

Belediye başkan adayı olmak  için tepelerdekilere yakın duracaksın…

Şimdi gelin bu millete deyin ki 30 MART SEÇİMLERİNDE BİZE OY VERİNÇÜNKÜ BİZ EN DÜRÜST, EN LAYIK, EN, BAŞARILI, EN İDEAL ADAYLARIZ…

BU NE YAMAN ÇELİŞ Kİ ANNE...