Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak
İş yeri sahibi Nimetullah Özdemir, "Cezalar caydırıcı değil.Böyle bir suçu işleyenin eli kesilmiş olsa örnek olurdu, bir daha da hırsızlık yapamazlardı" dedi.

Çarşamba sabahı, Otokent Galericiler Sitesi’nde bulunan Kısmet Otomotiv adlı işyerine gelen 52 yaşındaki Nimetullah Özdemir, yaklaşık 1.5 ton ağırlığındaki çelik kasanın oksijen kaynağıyla kesildiğini görünce şoke oldu. Durumun bildirilmesi ile gelen polisler, iş yerinde inceleme yaparken kasanın içerisinde bulunan 150 bin lira değerindeki çek, senet, altın bilezikler, bir miktar nakit para ve ruhsatlı tabancanın çalındığı tespit edildi.

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL
Hırsızlık olayı ile ilk defa karşılaştığını dile getiren iş yeri sahibi Nimetullah Özdemir, ’’meslek hayatımda böyle bir hırsızlığa, böyle bir şeye rastlamadım. İnsanların iman zayıflığı, yasaların caydırıcı olmaması, güvenliğin ihmali neticesinde gece gelip iş yerinin arkasındaki demir parmaklıkları kesmişler. Arka kapıdan iş yerine girmişler.

Geç saatte profesyonelce 1.5 tonluk çelik kasayı kesmişler. Kasanın içinde altın bilezik, ruhsatlı tabancam, çek ve nakit param vardı. 100 bin TL’nin üzerinde zararım var. Sanırım gündüz gelip keşif yaptılar sonra böyle bir şey yaşadık. Cezaların caydırıcı olmasını istiyorum. Ya da böyle bir suçu işleyen bir iki kişinin eli kesilmiş olsaydı herkesin içinde gezip örnek olurdu, bir daha da hırsızlık yapamazlardı’’ dedi.

Polis ekipleri iş yerinde parmak izi çalışması başlatırken çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını da incelemeye aldığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim