Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı! Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı!
Tarladan dönerken sürdüğü motosikletle trafik kazası geçiren Burcu Keskin (17), girdiği komadan yaşama direnci ve yoğun bakımda kendisini bir an bile yalnız bırakmayan hemşireler sayesinde çıkmayı başardı. Bilinci kapalı olmasına rağmen yoğun bakım hemşirelerinin her sabah 'Günaydın, saçların ne güzel' diye seslendiği genç kız, iki ay solunum cihazına bağlı olarak verdiği yaşam mücadelesinin 60'ıncı gününde gözlerini açtı. Bilinci yerine gelen ve konuşmaya başlayan Burcu, şimdi hayata gülümsüyor. 
Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde tarladan motosikletiyle dönen Burcu Keskin, çevreyoluna çıkarken bir minibüse çarptı. Kask takmayan genç kız kafa travması geçirdi. Ambulansla Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Burcu, buradan Soma Devlet Hastanesi'ne nakledildi. İki gün ilçe devlet hastanesinin yoğun bakım servisinde tedavi gören kız, iyileşme görülmemesi üzerine Sağlık Bakanlığı ambulans helikopteri ile İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İzmir'deki hastanenin Genel Yoğun Bakım Servisi'ne yatırılan Burcu Keskin, bilinci kapalı, solunum cihazına bağlı şekilde yaşamını sürdürdü.
Servisteki hemşireler, aynaya bakmayı ve süslenmeyi seven Burcu'ya her sabah, "Günaydın, bugün ne kadar güzelsin, saçların da çok güzel" diye seslendi. Beyninde oluşan ödemler nedeniyle bilinci kapalı olan genç kız, iki ay gözleri kapalı, hemşirelerin seslenmelerine yanıt vermeden uyudu. Bilimsel olarak bilinci kapalı hastaların duyu yetisinin kaybolmadığını bilen 10 yataklı Genel Yoğun Bakım Servisi hemşireleri, iki ay boyunca Burcu'yla konuşmaya devam etti. Hemşireler zaman zaman genç kıza, hikayeler de okudu. Yoğun Bakım Servisi'nde görevli doktorlar da kızın hayata tutunması için elinden geleni yaptı.

Ve hayata merhaba...
Saçlarını çok seven Burcu, dışarıya saçlarını taramadan, tokalarını takmadan çıkmazdı. Annesi Tenzile Keskin, hemşerilere, "Kızım saçlarını çok severdi, keserseniz üzülür" demesi üzerine Burcu'nun kanlar içindeki saçları kesilmedi. Hemşireler, yoğun bakımdaki kızın saçlarını haftada üç defa yıkayıp özenle taradı. 
İki ay uykuda kalan ve hiçbir tepki vermeyen genç kızdan umutların kesildiği anda Burcu mucize eseri gözlerini 'hayata' araladı. Kızlarını kaybedeceklerini düşünen anne Tenzile ve baba Ahmet Keskin ile küçük kardeşi Mustafa Burak (10), Yoğun Bakım Servisi hemşire ve doktorları büyük mutluluk yaşadı. Gözlerini açtıktan sonra Beyin Cerrahisi Servisi'ne alınan Burcu Keskin, ilk günler annesi ve hemşirelerle işaretlerle anlaştı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra ilk defa konuşan Burcu, annesine, "Su istiyorum" dedi. Zamanla bilinci yerine gelen genç kızın konuşması da düzeldi. Şimdi taburcu olan Burcu, ailesiyle Kırkağaç ilçesi Kayadibi mahallesindeki evlerine döndü.

"Umudumuzu yitirmiştik" 


Kızlarından umutlarını kestikleri anda Burcu'nun gözlerini açtığını anlatan anne Tenzile Keskin, "Kızım iki ay hayata gözleri kapalı uyudu. Biz artık umudumuzu kesmiştik. Eşim kızımızın öleceğini düşünüp, 'Git evi hazırla' dedi. İkinci ayın sonunda kızım önce sağ, sonra sol gözünü açtı. Hastanedeki yoğun bakım servisi doktorları ve hemşirelerine minnettarız. Kızımı bana tekrar verdiler" diye konuştu. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nazif Erkan, yoğun bakım servislerinin hizmet kalitesinin çok yüksek olduğunu, çok kötü durumdaki hastaları bile sağlığına kavuşturarak taburcu ettiklerini ifade etti. 

Editör: TE Bilişim