Korkunç cinayet: Öldürülen kişiyi domuz bağı ile bağlayıp... Korkunç cinayet: Öldürülen kişiyi domuz bağı ile bağlayıp...
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Sanat Müziği’nin en seçkin eserlerinin kullanıldığı, libretto, reji ve koreografisini dünyaca ünlü koreograf Devlet Sanatçısı Merih Çimenciler’in yaptığı “Çalıkuşu” adlı bale eseri, 12 Ocak 2013 Cumartesi günü Bursa Merinos Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Türkiye prömiyerinden bu yana kapalı gişe oynayan “Çalıkuşu” balesini Merih Çimenciler sahneye koyuyor. Dekor kostüm ve ışık tasarımını ünlü tasarımcı Alexandra Vassılıev’in yaptığı eserin ışık uygulaması ise Tarı Deniz’e ait. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve MDOB’un deneyimli sanatçı kadrosu ile gerçekleştireceği eserde başlıca rolleri Özlem Büşra Ay, Meltem Ayar, Özge Uzun Ösmen, Bleda Özlem, Özge Hoşer, Pınar Humar, Ender Üçdemir, Irakli Bakhtadze, Burak Cebeci, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Tarkan Günal ve Tolga Ergen dönüşümlü olarak paylaşıyor.
Bursa temsili ile ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, “Bu sanat sezonunda da Mersin’de her temsilini kapalı gişe oynadığımız ‘Çalıkuşu’ balesini Bursalı sanatseverlerle buluşturacak olmamızın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim