Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
 Cuma namazından sonra Birgi’deki tarihi Ulu Cami’de stant açan bir ekip, gün boyunca vatandaşları bilgilendirip, organ bağışlamak isteyenleri sisteme kaydetti. Tıbbi sekreterler Ayşen Bayar, Elvan Aydoğan ve Haşim Yıldız’dan oluşan ekip, her gün ayrı bir camide organ bağışının önemini anlattıklarını belirtti.
Önyargılar nedeniyle organ bağışına olan ilginin az olduğunu belirten ekip üyeleri, “Organ nakli, nakil yapılabilen organ ve dokular, kimlerin organ bağışı yapabildiği gibi konularda vatandaşlarımızı aydınlatıyoruz. Beyin ölümü, beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki farkları anlatıyoruz. Organ bağışı bilindiği üzere kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. Organ bağışı için bir yoğun bakım ünitesinin beyin ölümü kararı alması gerekiyor. Diğer ölüm hallerinde organlar kullanılamıyor” dedi. 
İslam dinin doku ve organ naklinin desteklediğini vatandaşlara aktardıklarını da belirten ekip üyeleri, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 
 “Din İşleri Yüksek Kurulu organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Bu nedenle dini konularla ilgili akıllarda oluşan soru işaretleri hakkında açıklamalar yapıyor, vatandaşlarımızın sorularını yanıtlıyoruz. Dağıttığımız broşürlerde de gerekli bilgiler yer alıyor. Herkesin bir organ nakli bekleyebileceğini hatırlatıyor, bağışlanan organların bir canın filizlenmesini sağladığını vurguluyoruz. Tüm halkımıza sağlık dolu günler diliyoruz."
Editör: TE Bilişim