2 canlı bomba yakalandı 2 canlı bomba yakalandı
 Çankaya Belediyesince “Engelsiz Çankaya” projesi kapsamında kent merkezinde yol ve kaldırım seviyesi düzenleme çalışmalarında yerleştirilen baba taşları, yaşanan zincirleme trafik kazasında üç kişiyi ölümden kurtardı. 
Bayındır Sokak yönünde hızla seyreden Sami Taşkın yönetimindeki 06 BG 7990 plakalı aracın çarptığı minibüs çarpmanın etkisiyle kaldırımda bulunan Meşrutiyet Mahallesi Muhtarlık Ofisi’ne doğru fırladı. Engelsiz sokak düzenlemeleri kapsamında araç parkını önlemek amacıyla yerleştirilen baba taşlarına çarpan minibüs çarpmanın etkisiyle ters yöne sürüklenirken ofisinin önünde oturan muhtar Hüdaverdi Aslan ve komşusu Mikail Ergezen ise canlarını kurtarmış oldu. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen minibüs Yüksel Caddesi’ndeki bir otelin önünde park halinde bulunan iki otomobile çarparak dururken, kırılan taşın çarptığı bankta dinlenen ismi belirlenemeyen bir kadın vatandaş ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Baba taşları olmasa aracın altında kalarak can vereceklerini söyleyen Mikail Ergezen, Çankaya Belediyesi’ne teşekkür ederken engelsiz sokak çalışmaları dolayısıyla yerleştirdiği taşların pek çok yayanın canını kurtardığına tanık olduğunu söyledi. Ergezen, yaya öncelikli olan bölgede Büyükşehir Belediyesi’nce hız kesici kasisler yapılmazsa ölümlü kazaların da yaşanabileceğini aktardı.


Editör: TE Bilişim